Del : SMS

Lønhug til Schur og resten af SAS-bestyrelsen

pix-schur
Bestyrelsesformand i SAS, Fritz Schur, får beskåret sit honorar. Foto:

Allerede i begyndelsen af november gik bestyrelsesmedlemmerne i SAS med til at sige farvel til en mærkbar luns af deres honorar.

Artiklen fortsætter under annoncen
Det er ikke kun de ansatte i SAS, der mærker spareknivens kolde blad. Også når det kommer til allerøverste trin - i form af bestyrelsen - bliver udgifterne trimmet, meddeler det skandinaviske flyselskab.

Bestyrelseshonoraret i det pressede flyselskab vil nemlig fremover vil blive beskåret med 30 procent. Beslutningen om at sænke honoraret for formand Fritz Schur & Co. blev truffet allerede 5. november.

Det betyder, at bestyrelsens beslutning om et lønhug allerede var besluttet knap to uger før, de otte fagforbund mandag valgte at sige ja til ledelsens krav om besparelser. Med beslutningen i begyndelsen af november ændrede bestyrelsen kurs, idet den på bestyrelsesmødet 19. april ellers havde valgt at fastholde det honorar, den havde fået året før.

SAS_pressemøde_Business

Formanden for SAS, Fritz Schur, får 570.000 kroner om året i honorar - fremover må han nøjes med 400.000 kroner årligt.

Da den gennemgribende spareplan blev lagt frem 12. november, meddelte ledelsen, at den også var parat til at gå ned i løn. Topchefen Rickard Gustafson går 20 procent ned i løn, mens resten af direktionen får barberet mellem 15 og 17 procent af lønnen.

Frivillig lønnedgang i en virksomhed er en omdiskuteret størrelse blandt både eksperter og direktører. Modstandere nævner ofte, at det kan betyde medarbejderflugt, og at den slags løsninger kan blive en sovepude for en virksomheds ledelse.

pix-lønnedgang

Flere eksperter er dog enige i, at der er en kraftig signalværdi i, at ledelsen i et selskab selv går forrest, når den beder medarbejderne om at gå ned i løn for at redde virksomhedens liv.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere