Del : SMS

København rammes hårdest af SAS' problemer

pix-sasdk
Overskrift
ARKIVFOTO. Den danske SAS-afdeling bliver hårdest ramt, når der skal skæres i de administrative stillinger. Foto:
 

Den danske hovedstad nyder godt af at være trafikknudepunkt, men når det går dårligt, rammes Københavns også hårdest: De danske SAS-ansatte får flere fyresedler end kollegerne i Norge og Sverige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver delt flere fyresedler ud til de danske SAS-ansatte end til deres norske og svenske kolleger. Det siger koncernchef i SAS Rickard Gustafson til DR Nyheder.

SAS har her til morgen fremlagt en længe ventet spareplan, der skal få det kriseramte flyselskab på ret køl igen. De omfattende besparelser, der lyder på 2,6 milliarder kroner, skal først og fremmest sikre, at flyselskabet kan blive i luften, men på længere sigt håber SAS, at de kan skaffe sig af med den vaklende bundlinje og blive indtjeningsdygtige.

I forbindelse med den netop fremlagte spareplan skal SAS nedlægge 800 administrative stillinger. De planlagte fyringer får størst konsekvenser for den danske afdeling, hvor 400 af de 800 afskedigelser vil finde sted, skriver DR Nyheder. De resterende 400 bliver ligeligt fordelt på Norge og Sverige.

lufthavn

”Det flyvende personale skal 12-13 procent ned i løn, og det administrative personale skal 15-17 procent ned i løn,” siger Rickard Gustafsson, koncernchef i SAS. Han har tidligere på dagen selv meldt ud, at han går 20 procent ned i løn som en del af den storstilede spareplan.

Spareplanen skal godkendes af medarbejderne, der står til en kraftig forringelse af arbejdsvilkår. SAS-ansatte kan se frem til yderligere lønnedgang, øget arbejdstid og forringede pensionsvilkår. Den omfattende spareplan skal forhandles på plan de næste seks dage og ligge klar søndag.

Ud over lønnedgang for de ansatte, der bliver i SAS-koncernen, så vil flyselskabet samtidig mindske antallet af ansatte. Det vil ske gennem frasalg og outsourcing af blandt andet SAS Ground Handling, som er det datterselskab, der tager sig af bagagehåndtering, check-in og så videre.

SAS frasælger også det norske datterselskab Widerøe og flytter hele administrationen til Sverige, mens Danmark og Norge kun bevarer de helt nødvendige lokale funktioner. Med fyringer, frasalg og outsourcing forventer SAS at reducere de 15.000 ansatte til 9.000.

 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere