Del : SMS

Knap så succesfulde delebiler drøner ud af København

Car2go lanceres i Danmark
Foto:

Det blev kun til 14 måneder for delebil-konceptet car2go i København, før stikket blev trukket. Efterspørgslen var simpelthen ikke tilstrækkelig.

Artiklen fortsætter under annoncen

car2go, der er en af verdens førende operatører af “free-floating” delebiler, har besluttet at lukke sin forretning i København og trække sig ud af det danske marked. Det oplyser selskabet tirsdag i en pressemeddelelse.

Transportkonceptet, der ejes af den tyske bilproducent Daimler, blev lanceret i København i september 2014, men det lykkedes aldrig siden at nå det forventede antal medlemmer og det niveau i brugen af bilerne, som er nødvendigt for at fortsætte ordningen i København. Derfor lukker car2go sin forretning i København den 15. februar 2016.

Pics-car2go

Virksomheden beklager beslutningen over for de medlemmer, der har nydt godt af ordningen i København.

»car2go har ikke nået den kritiske masse i efterspørgslen, som var nødvendig for at etablere en succesfuld, levedygtig og robust forretning i Danmark. Vi beklager de gener, som lukningen af ordningen i Danmark måtte få for vores medlemmer. Og vi vil gerne takke vores dedikerede medarbejdere og forretningspartnere for det arbejde, de har lagt i at opbygge car2go i København,« skriver car2gos europæiske CEO, Thomas Beermann i pressemeddelelsen.

27BBMarriva4.jpg

car2go skulle være et nemt og økonomisk overkommeligt alternativ til at bevæge sig rundt i København. Ordningen var drevet af idéen om, at en moderne delebilsordning kunne blive en væsentlig del af transportsystemet i København. Men konkurrencen mod bus, tog og metro samt cyklisterne, som præger det københavnske transportmønster, var åbenbart for hård.

Pix-bybil

De sidste fem måneder car2go endvidere mødt konkurrence fra bybilskonceptet DriveNow, som blev lanceret i København den 3. september, da 400  BMW i3 elbiler blev placeret rundt omkring i byen. Det koncept blver drevet af DriveNow i samarbejde med Arriva.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere