Del : SMS

Derfor trækker dansk Uber-sag i langdrag

UB
Foto:

Det er 11 måneder siden, at Uber blev meldt til politiet, men stadig er intet sket. Nu forklarer politiet til minister, at politiet ønsker at afvente udfaldet af en spansk dom.

Artiklen fortsætter under annoncen

En dansk politisag mod Uber har været længe under vejs.

11 måneder er der gået, siden den omstridte virksomhed gjorde sit indtog i Danmark og i den forbindelse blev politianmeldt, men retssagen har stadig lange udsigter, skriver DR.

b

Det fremgår af et svar fra justitsminister, Søren Pind (V), til folketingets transportudvalg. Det var transportstyrelsen, der i november 2014 meldte Uber til politiet for brud på taxaloven. De lange udsigter skyldes, at politiet ønsker at afvente udfaldet af en spansk sag, som er indbragt for EU-domstolen.

airbnb

»Københavns Politi har afslutningsvis oplyst, at man inden udgangen af året forventer at have taget stilling til, om der på nuværende tidspunkt vil kunne rejses tiltale mod selskabet her i landet, eller om der er behov for at afvente en nærmere afklaring af de EU-retlige spørgsmål, som er rejst i forhold til Ubers forretningsmodel,« lyder det i Søren Pinds svar.

Det er især i taxibranchen, at der hersker utålmodighed. Her betragter man Uber som piratkørsel og uretfærdig konkurrence.

UUUUBER

»Jeg synes, det er meget underligt, at politiet ikke kan tage stilling til det her. Taxalovgivningen er jo ikke baseret på et EU-direktiv men på den danske lovgivning. Det er meget symptomatisk for Uber, at de forsøger at trække tingene i langdrag,« siger direktør i Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg til DR.

Uber er først og fremmest en app, der gør det muligt at bestille kørsel med en privatbil. Den californiske virksomhed er rullet ud i over 60 lande og beskriver sig selv som en teknologivirksomhed, som udelukkende formidler kontakt mellem chauffører og passagerer.

I Danmark kræver det en tilladelse at køre erhvervskørsel, og det er de regler, som Trafikstyrelsen vurderer, at Uber ikke lever op til.

uber

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere