Del : SMS

Skat retter 400.000 fejl - Har du penge til gode?

skattekroner
Foto:

En fejl i 10 år gamle årsopgørelser får Skat til at sende tusinder af breve ud - også selv om beløbet er så småt som en enkelt krone

Artiklen fortsætter under annoncen
Selv om det ikke udløser en udbetaling til borgeren, så sender Skat alligevel knap 400.000 nye årsopgørelser for årene 2000 til 2010 ud til omkring 100.000 borgere i disse dage.

En del af dem drejer sig kun om rettelser på få kroner, som kommer under en bagatelgrænse og derfor ikke udbetales. Men Skat bruger alligevel penge på at sende et brev med en ny årsopgørelse, selv om kontorchef Henrik Kähler erkender det fjollede i situationen.

"I tilfælde som dette, hvor Skat har begået en fejl, er vores udgangspunkt, at alle fejl bliver ændret uanset beløb, når det er til borgernes fordel. Mig bekendt åbner lovgivningen ikke mulighed for at operere med bagatelgrænser i denne sag, selvom det kan synes fjollet at bruge flere penge på at udsende en årsopgørelse, end borgeren vinder ved det," siger han.

Rettelserne drejer sig om en fejl i opgørelserne af kapitalafkast hen over det forrige årti. Men Skat har ikke præcise tal på, hvor meget der bliver udbetalt. Det anslås dog, at det samlede beløb kommer op på cirka 410 millioner kroner.

Det betyder, at de berørte i gennemsnit får godt 1.000 kroner tilbage, og i nogle tilfælde er det tale om udbetalinger på op til 800.000 kroner.

Men selv få kroner kan også flytte nogle beløbsgrænser, så f. eks. et seniornedslag i skatten ikke udløses. Og dermed kan de nye opgørelser let betyde en gevinst på 60.000 kroner, hvis den udløser et seniornedslag.

De små beløb, der ikke udbetales nu, forsvinder dog ikke. De bliver opført som en frivillig skatteindbetaling i det kommende skatteår.

Henrik Kähler anslår, at udgiften til teknikken bag den nye kørsel af opgørelserne koster cirka halvanden million kroner svarende til 3,5 kroner per berørte borger. Dertil kommer porto og løn til de medarbejdere, der håndterer sagerne.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere