Del : SMS

Kan børn arve et skattefradrag?

farogsoen3_artikel.jpg
En læser spørger, om hans børn kan arve fradraget for tab på værdipapirer? Foto:

Negativ aktieindkomst kan trækkes fra i et dødsbo, men kan det bruges af arvingerne?

Artiklen fortsætter under annoncen

? Jeg ved, at hvis jeg afslutter et skattår med negativ aktieindkomst, vil jeg kunne fremføre og modregne beløbet i fremtidige positive aktieindkomster uden tidsbegrænsning.

Men hvis jeg dør, forinden modregningsbeløbet er opbrugt, er spørgsmålet, om retten til modregning kan arves af mine børn sammen med min aktieportefølje? Jeg sidder i uskiftet bo med to livsarvinger.

Med venlig hilsen O.K.

! Hvis der er et ikke-udnyttet skattemæssigt underskud/tab på det tidspunkt, du dør, vil dette blive overført til dit dødsbo under forudsætning af, at boet er skattepligtigt.

Er boet ikke skattepligtigt, vil underskuddet/tabet kunne bruges ved opgørelsen af indkomsten i mellemperioden, som er perioden fra indkomstårets start til den dag, dødsfaldet sker.

Det skattemæssige underskud/tab, der måtte være tilbage efter, at behandlingen af dit dødsbo er sluttet, kan ikke overføres til dine arvinger.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere