Del : SMS

Anonyme tip om snyd vælter ind hos skattemyndighederne

Én mand skylder Skat 191 millioner
Foto:

Bunken af anonyme anmeldelser vokser med en sådan hast, at en ny afdeling under Skat nu skal skærpe indsatsen mod socialt bedrageri, sort arbejde og andre former for snyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omkring 10.000 anonyme anmeldelser om skattesnyd, sort arbejde og socialt bedrageri vil ved årets udgang være landet hos de danske skattemyndigheder. Det skriver Politiken.

Det drejer sig om henvendelser fra virksomheder, borgere og myndigheder, der anmelder naboen, kollegaen eller en helt tredje, og Skat etablerer nu en særlig afdeling, der skal vurdere de mange anmeldelser og målrette indsatsen de mest omfattende former for snyd, der koster statskassen de største skatteindtægter.

Omkring 200 ansatte, der i dag bekæmper blandt andet sort arbejde, vil fra 1. januar være samlet i den nye enhed Visitering og Kontrol, skriver avisen.

65 skattefolk skal prioritere sagerne, mens resten bliver sendt i marken.

»Enheden skal især have fokus på det voksende antal anmeldelser, vi får fra borgerne,« siger skatteminister Jonas Dahl (SF) til Politiken.

Alene i første halvdel af året blev der indgivet 4.880 anmeldelser om snyd, mens tallet sidste år var i alt 7.929, viser tal fra Skatteministeriet. Og anmelderiet er ikke gået over gevind, siger skatteministeren, der kalder det »utrolig vigtigt«, at tippene om snyd tages alvorligt.

»Vi skal ikke opfordre til stikkeri, men omvendt er det jo positivt, at borgeren ikke vil acceptere den sorte økonomi. Jeg tror faktisk, at krisen har gjort, at vi har fået en større ansvarlighed på dette område,« siger han og understreger, at proportionerne skal på plads, så der sættes massivt ind mod organiseret sort arbejde for eksempel i forbindelse med byggearbejder, men at man ikke skal »jagte de to gymnasiekammerater, der hjælper hinanden med at lappe cykler«.

Jonas Dahl har desuden iværksat en større evaluering af den lovpakke fra sidste år, der blandt andet gjorde det muligt for skattemyndighederne at flytte skattekontrollen ud på villavejene.

Direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm byder den nye enhed velkommen, »hvis det er en måde at skabe effektiv kontrol på«.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere