Del : SMS

Advokater: Regler for skatterådgivning fejler intet

HolgerK_skat_Business
Skatteminister Holger K. Nielsen mødes med advokater, politiet og bankerne for at diskutere skatterådgivningens rammer. Foto:

I kølvandet på DRs udsendelser »I skattely« har Danske Advokater sammen med blandt andet Bagmandspolitiet og Finansrådet haft første møde med skatteminister Holger K. Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen
Både lovgivningen og det etiske kodeks for landets skatteadvokater fejler ikke noget. Problemet er de tvivlsomme rådgivere, der slår sig op på at kunne hjælpe danskerne med helt at undgå skat, og som hverken er advokater eller revisorer. 

Sådan lyder det fra Danske Advokater, der i dag har haft første møde med skatteminister Holger K. Nielsen sammen med blandt andet Finansrådet og Bagmandspolitiet. På mødet blev parterne enige om at undersøge de etiske regler og lovgivningen i deres egne brancher og så tage bestik af situationen i næste måned.

Seychellerne


»Vi har i forvejen både lovgivning og advokatetiske regler, som til sammen opstiller spilleregler for, hvad god skatterådgivning er. Vi skal rådgive folk til at betale lige præcis den skat, de er forpligtet til, hverken mere eller mindre. Problemet er, at der findes rådgivere, som ikke er medlem hos os eller hos andre brancheforeninger med stramme etiske regelsæt, og her kan man jo spørge, om den type rådgivere er reguleret stramt nok,« siger adm. direktør for Danske Advokater, Paul Mollerup.

Han understreger, at han ser positivt på, at branchens regler og virke kommer under lup.

»Det er altid fint at undersøge, om vi har brug for at ændre på de regelsæt, vi har. Det siger sig selv, at vi ikke går ind for ulovlig skatterådgivning. Hvis vi overholder loven, og det ikke er godt nok, så må man jo ændre på lovgivningen, og det har ministeren ikke lagt op til,« siger han.

Danske Advokater peger også på behovet for at fortsætte arbejdet om mere gennemsigtighed om pengestrømme på tværs af lande.

Jyske skattely


Finansrådet ønsker ikke at kommentere dagens møde udover nedenstående:

»Det var et godt opstartsmøde i Skatteministeriet. Vi går konstruktivt ind i det videre arbejde, som Skat skal stå i spidsen for, når vi starter op i december,« siger underdirektør Søren Gade. 

 Berlingske Business arbejder på at få en kommentar fra Skatteministeriet.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere