Berlingske Business
LIVE
17:57 God weekend 

Venskabelige priser hos den lille fede

På adressen har der i de seneste fire år ligget fire restauranter: "Asschenfeldts

Steak & Lobster", "Kirk", "Schultz" og nu "Den lille fede".


Noget tyder på, at

sidstnævnte kan få et længere liv. Det er i hvert fald svært at få et bord. Ved første forsøg

meldtes alt udsolgt, og ved næste forsøg (en tirsdag) kunne vi få et bord kl. 18, hvis vi lovede at forsvinde inden

kl. 20. Det tog vi.


Her er ikke kønt. Man kommer ind i et langstrakt lokale med en slagbænk langs væggen fyldt

med puder i provencestof og på den anden side en række af småborde med rigtig gode stole. I begge ender ligger et

par større lokaler.


Belysningen er svag, lydniveauet højt og stemningen god. Kl. 19 er her stuvende fyldt.









Godt

skruet sammen

Menukortet er godt skruet sammen, og priserne mere end venskabelige. En "tasting menu" med fem små retter

koster 295 kr. Hertil serveres en vinmenu til 200 kr.


Den tog monsieur og blev overrasket over retternes størrelse, de

var langt fra "små", og vinglassene blev meget generøst fyldt op (nej, vi blev ikke genkendt).


Madame

gik à la carte og kunne vælge mellem seks forretter (55-95 kr.), fire hovedretter (170-195 kr.), ost (85 kr.) og tre

desserter (60 kr.). Her tilbydes også "aftensmad" til 98 kr. Det var denne aften svinekotelet med rodfrugtsragout.

Billigt!


Madame valgte jomfruhummer, rokkevinge og creme brulée. Gennem hele måltidet serveres postevand og et helt

vidunderligt focaccia-brød med diskret rosmarinkrydring. Det kan dyppes i en god olivenolie, som findes til fri afbenyttelse

på bordet.



Virkelig god starter

Tastingmenuen lægger ud med en irgrøn ærtesuppe, lidt groft pureret

med hele grønne ærter, små ristede brødcroutoner og en lille ristet kammusling i midten. Det hele havde

fået en streng af trøffelolie. Den bagvedliggende (hønse?)fond var ikke særlig kraftig, og det hele havde

en tydelig hvidløgssmag. En virkelig god starter. Den ledsagende hvidvin var en lidt neutral Trebbiano fra Umbrien.


Madame

fik gratineret jomfruhummer med estragonsmør (95 kr.). De fire halve flækkede hummere var fornemt behandlet, og det ledsagende estragonsmør

med friskhakket estragon, en sand nydelse.


Vi har elsket den kombination, siden vi for 40 år siden for første gang fik

retten på to-stjernede "Moulin Rosmadec" i Pont-Aven (Bretagne).


Over hummerne var drysset småtern (brunoise)

af rodfrugter, og det hele var lejret på en god blandet salat med dild, kørvel og friske estragonblade. En afsluttende

skylleskål var ikke glemt.



Meget tilfredsstillende

Tastingmenuens næste ret var grillet fjæsing lagt på

et mindre bjerg af sauterede blegselleristængler og kapers i en god citronsaft-olivenoliemarinade. Fisken indskrænkede

sig til en enkelt filet med et meget flot grillmønster i det sprøde skind. En meget tilfredsstillende servering. Hertil

blev skænket en god Chardonnay fra Puglia.


Madame var mindst lige så fornøjet for sin grillede rokkevinge

med pisket citronsmør og endivesalat. Den kom på to tallerkener. Den store, smukt grillede rokkevinge for sig med citronsmør

og kapers, helt klassisk, og den sauterede julesalat à part med citron- og myntedressing. Enkelt og rentsmagende.


Monsieurs

hovedret var enorm. Et stort stykke rosa lammeculotte lagt på lange stave af nykogte rødbeder med lidt kommenfrø

og smørstegte perleløg. Hertil en god lammesky. Glimrende. Fra vinmenuen serveredes endnu en italiensk vin, en ydmærket

Chianti Classico Peppoli fra Antinori.



Enkelt dessert

Ostetallerkenen var åben for diskussion og ønsker. Det

sluttede med to pæne stykker, en vellagret italiensk Pecorino (fåre-mælksost) og en Reblochon, fed, saftig og nøddesmagende.

Hertil serveredes en god oliventapenade og en skive ristet landbrød.


Desserterne kunne ikke være enklere. Madames

creme brulée var klassisk, og monsieurs to serveringer fine for årstiden: En lille rabarbertærte og et glas god

vanilleis. Hertil serveredes en god Barsac: Château Grillon, 1997. Både espresso (15 kr.) og cappuccino (25 kr.) var livgivende.


Den

lille Fedes vinkort er opdelt i to sektioner, en "almindelig" med flaskepriser under 450 kr. og en "specials"

til endnu dyrere flasker.


Det meste er italiensk og fransk. Fraset vores Barsac er der ikke en eneste fra Bordeaux. Det hele

ser meget fornuftigt ud, men vinmenuen kan anbefales, ikke mindst p.g.a. prisen. Også Den lille Fede kan varmt anbefales. Det

er gennemført ærlig mad, italiensk-fransk, no-nonsens, enkelt tilberedt og uhyre velsmagende. Nærmest billigt.

Vores mandlige tjener var et unikum. Travl, informerende, opmærksom, vidende og ikke fedtet, når der skulle skænkes

op.



Den lille Fede

Boltens Gård


Store Kongensgade 15


1264 København K.


Tlf: 33 33 70 02


Åben:

Mandag-Lørdag


12-15 og 17-22.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen