Berlingske Business
LIVE
17:57 God weekend 

Vellykket hygge hos Hansen

Hvis vi her på pladsen skulle tildele en årlig pris for bedste valg af restaurantnavn ville Hansens Køkken og Bar

uden tvivl kandidere til titlen.



»Hansen« indgyder på én gang tryghed og lover gedigen, dansk kvalitet,

men ordet lægger bestemt også låg på prætentionerne. »Køkken og Bar« derimod - som

formentlig skal læses som en omskrivning af det New York''ske »Bar & Grill« - fortæller os, at vi har at

gøre med et moderne afslappet spisested, som har fingeren på den internationale gastronomiske puls.



Det bedste af

det hele - og det relevante i denne sammenhæng - er selvfølgelig, at stedet viser sig at leve op til sit navn. Man føler

sig virkelig godt tilpas på Frederiksberg Allé 11, hvor før Prinsessens Spisehus lå; der er dækket

ordentligt op i spiseafdelingen og betjeningen er kompetent, men stemningen er fuldstændig afslappet.



Maden er vellavet

og tidssvarende med en rustik tone - skal vi kalde det dansk-fransk-køkken a la Nikolaj Kirk. Restauratøren på

stedet, Flemming Schiøtt Hansen, som også må formodes at tegne køkkenet, har nemlig indtil for nylig været

ansat på broderen Steffen Schiøtt Hansens restaurant Schiøtts på Christianshavn, hvor bemeldte Kirk huserer

i køkkenet.

Rimelige priser

Priserne er nærmest rørende - min medspiser og jeg var ret enige om, at hvis

Hansen har tænkt sig at holde kvaliteten fremover og samtidig vil tjene penge, er der stor sandsynlighed for, at man vil se

stigninger hen ad vejen.



Tre retter koster 255 kr., der plukkes frit fra kortet, som har fire-fem valgmuligheder i hver kategori

- dog koster f.eks. foie gras-terrine og bøf bearnaise et lille tillæg. Kan man kun spise en enkelt ret eller to og derfor

vælger at gå a la carte, koster forretterne 60 kr., hovedretter 145 kr. og desserter 60,-.for et par hærdede spisere

er tre retter langtfra skræmmende, så vi nuppede selvfølgelig hver en menu. Jeg fik først et pænt stykke

guldbars stegt godt sprødt på skindet serveret med cremet gulerodssauce, vel nærmest en puré. Dertil et

meget Kirk-agtigt tilbehør; et par stegte skorzonerrødder vendt i fintsnittet, rå skalotteløg, dild og citronskal.

Jeg drak et glas glimrende, koncentreret anjou hertil, en 2000 Haut de Garde (50,-).



Min forret var god, men min medspisers var

bedre; en relativt simpel, creme fraiche-legeret fiskesuppe med fyld af pocheret torsk, dejligt saftige blåmuslinger og tons

af grønt i form af purløg, persille, dild og fintsnittet porre. Enkelt og uprætentiøst, men særdeles

velsmagende. De grønne urter harmonerede godt med et glas sauvignon blanc 2001 Special Selection fra Laibach i Stellenbosch

(47,-) - en vin som vi dog begge fandt lige lovlig bolsjeagtig i smagen.

Glimrende hovedret

Også min hovedret var

glimrende, især prisniveauet taget i betragtning; hovedemnet var flot saftigt, rødstegt vildandebryst serveret med det confiterede

lår (fedtkogte) ved siden af. Garnituren bestod af en god sauce med halve peberkorn, en herlig, grov selleripure, som godt kunne have

været rørt af bagt selleri, en halv, stegt, sødmefuld gulerod og et par jordskokker, som så vidt jeg husker,

var vendt i persille og rå skalotte.



Min ledsager fik mod et tillæg på 25 kr. en god velmarmoreret bøf

med tyk, skummende hjemmelavet bearnaise i en skål ved siden af og rosenkål, rodfrugter, spinat, rødvinskogt løg

og en halv ovnstegt kartoffel på tallerkenen. Det lyder måske rodet, men var det egentlig ikke - serveringen hang fint

sammen.



At drikke til kødet nuppede vi en flaske 1999 Gigondas fra Raspail-Ay (370,-), en god, blød og rig Rhone-vin,

som klædte især vildanden mægtig godt.



Til dessert valgte min ledsager en gang crme brulée, som var

peppet op med syltede svesker i bunden af skålen og en glimrende, koncentreret og cremet pæresorbet on the side. Jeg snuppede

husets dessertudvalg og måtte herfor bøde et tillæg på 12 kr.



Man kunne godt mistænke et sted,

som kører med så rimelige priser, for at springe over, hvor gærdet er lavest, hvad desserten angår - man

ser det desværre tit.



Men ikke her hos Hansen - alle elementerne var tip-top: Ud over den førnævnte crme

brulée og sorbeten var der tale om en herlig mazarinkage med ingefærsyltet pære og nougatis samt en rouladeagtig

ting med kanel.



Herefter god stempelkaffe til at runde af med, rimeligt prissat til 22 kr. per næse.



Alt i alt en

god og fornuftig aften med samvittighedsfuldt veltillavet mad uden dikkedarer - et måltid af den slags, der virkelig er beregnet

til at blive spist.



Præstationen rækker mageligt til fire gode stjerner med en pil opad for det gode pris/kvalitetsforhold

- det er svært at komme på andre restauranter end Den Lille Fede i Boltens Gård, som for tiden giver lige så

meget for pengene som Hansens.



Berlingske Tidende

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen