Berlingske Business
LIVE
18:01 På gensyn i morgen

Udsøgt og supersundt

For et halvt år siden flyttede "Era Ora" fra de mørke, klunkeagtige lokaler

i Torvegade til Overgaden neden Vandet - men stadig på Christianshavn. Her har ejerne indrettet en superlækker og elegant ristorante

med tilhørende vinkælder i underetagen.


Her er højt til loftet, smuk belysning, lækre farver og eksklusiv møblering.

Personalet er rigeligt og topprofessionelt, og hele aftenen kører på skinner som i alle andre af verdens toprestauranter.

Konceptet har flytningen ikke ændret på. Her serveres stadig en "Menu Degustazione" til 590 kr, og der er virkelig

tale om degustation.


De 10 antipasti, som indleder måltidet, serveres to og to og deles. Til hver bliver der stort set

kun en enkelt mundfuld. Til gengæld er det en himmerigsmundfuld. Gennemført italiensk og af råvarer importeret

direkte fra moderlandet og så sundt og kostrigtigt, at man ligefrem føler den livsforlængende virkning. Gennem

hele måltidet serveres godt hjemmebagt skiveskåret hvidt brød uden smør(!) og Pellegrino ad libitum til

25 kr.

Tæppebombning

Serveringen af antipasti ligner tæppebombning. Der startes med en lille "ske" af mørdej

med ricotta. Så kommer en terning af uendelig letgrillet tun på tomat med persillepesto, nærmest rå havørred

med grøn peberfrugt, pinjekernepuré og ristede pinjekerner, knurhane på en skive persillerod med appelsincreme,

citronmarineret hellefisk med agurkesalsa (med lidt rød chili) og som afslutning på fiskeorgiet en orangefarvet græskarsuppe

med lidt pocheret pighvar, blegselleritern og salvieblade. Alt smager forrygende frisk og lækkert, og hver ingrediens har bevaret

sin fulde og særegne smag.


Den sidste antipasti-halvleg omfattede et par små rosastegte andebrystskiver med dels

bagte, dels marinerede rødløg med sødlig smag, lammefilét med bagte peberfrugtstrimler og rosmarin, cardun

(små artiskokker) med salsa af cherrytomater og pyntet med rucolasalat, grillet zucchini med soltørrede tomater og som

afslutning en lille kaninrulle farseret med haricots verts og lidt grillet squash. Det lyder voldsomt, men der er overhovedet ingen

problemer. Tvætimod breder det velvære sig, som er så typisk for et velkomponeret måltid.


Primi piatti

består af to pastaretter. En "Fusilli" (skruer) og gedeost i gulerodssauce og "Trufie" (nærmest små

gnocchi) med "Salsiccia" (pølse) i et intenst, fennikelsmagende svøb. Meget italiensk og svagt rustikt. Ved Secondi

piatti skal der foretages et valg: kød eller fisk. Vi smagte på begge. Et stykke smuk kalvefilét blev ledsaget

af en sølvbedecrme (med de grønne blade), parmesangratinerede sølvbedestængler og "lardo"-terninger af

italiensk spæk. Mere autentiskt italiensk kan det næppe blive. Den anden hovedret var et mindre stykke havtaske ledsaget

af artiskok, hvide italienske løg og kapers. En lille appelsinstrimmel satte prikken over i''et. Fisken var for salt, og skal

der i det hele taget sættes det mindste spørgsmålstegn ved måltidets kostrigtige sammensætning, så

er det ved saltet. Der saltes til grænsen.


Til sidst kan der vælges mellem formaggio (ost) og dolce (dessert). Begge naturligvis

både fede og kalorierige, hvilket ikke bekymrede os det mindste på baggrund af de foregående ekstremt kostrigtige

retter. Ostetallerkenen omfatter 11 små ostebidder, varierede, veltempererede og vellagrede, en enkelt op til 5 år.


Desuden

var en lille delikat Tiramisu med karamelsauce og sorbet af clemetiner med sauce af blommer, lige tilpas. To espresso (à 45

kr.) viste sig at være de bedste, vi nogensinde har fået nord for Alperne. Mikro i volumen, maxi i smag.


"Era

Ora" var den eneste restaurant, hvor det ikke var nødvendigt at vifte med "Spis sundt - Spis ude". Her anvendes

hverken smør eller fløde, her er masser af fisk og grøntsager, og mængden af olivenolie og ost er meget beskedne.

Kødudskæringerne er de mest fedtfattige. Det, som serveres, er et supersundt middelhavskøkken i udsøgt

og fantasirig indpakning - sundt for både krop og sjæl.





Era Ora


Overgaden neden Vandet 33B


1414 København

K


Tlf: 32 54 06 93


www.era-ora.dk


Åben: Mandag-Lørdag


12.00-15.00 og 18.00-24.00.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen