Berlingske Business
LIVE
17:57 God weekend 

Højrøstet stemning

Søren SøndergaardLille Trianglen, hvor VBSquare ligger, er endnu ikke omdøbt til Victor Borges Plads, og restauranten

fik ikke lov til at kalde sig Victor B. Så på den måde er alt ved det gamle, lige med undtagelse af spisestedets

indretning.


De nye ejere og køkkenchefer, Paulo Guimaraes og Thomas Veber, har givet lokalet en gevaldig ansigtsløftning,

og det fremtræder nu lyst og luftigt i skandinavisk stil. De fleste af de 50-60 gæster, som det lange, smalle lokale rummer,

sidder ved nogle små tomandsborde, som kan skubbes sammen til større grupper.


Her bliver hurtigt fyldt op, og stemningen

er god og højrøstet. Betjeningen er kompetent og gemytlig, og det hele kører på en afslappet effektiv måde.

Køkkenet er åbent, og der bliver arbejdet hårdt og disciplineret.


Der er gode valgmuligheder: fem forretter

(75-90 kr.), fire hovedretter (170-180 kr.), ost (3/5 stk. 60/85 kr.) og tre desserter (65-80 kr.). Desuden kan der bestilles fire

billigere retter fra en kridttavle på endevæggen. Er appetitten til det, kan der bestilles en fem-retters tastingmenu

(365 kr.) eller eller en syv-retters udgave til 425 kr.


De skal bestilles af alle ved bordet, og indholdet ligger ikke rigtigt fast,

men viste sig at være et potpourri af hovedkortets retter. Vi valgte den store og fik meget for pengene.









Utraditionel

risotto

Først en salat med stegt tomatrisotto. En meget utraditionel risotto. En centimetertyk, trekantet skive af tomatfarvede

ris, paneret i mel og sprødstegt på pande. Hertil bøffelmozzarella, avocado, små artiskokhjerter og rucola.

Det hele pyntet med en velsmagende basilikum-persillepesto (à la carte fra "tavlen" 75 kr.). Rentsmagende og godt.


Til

hele måltidet serveres nogle små gode hvedeboller og dejlige "portionsfocaccia-brød". En literflaske

portugisisk mineralvand taxeres til 40 kr. (Pedras). Forret nummer to var skaldyrsbisque (à la carte 80 kr.). En virkelig fornem

servering med tilpas intens smag. Her var lidt porre og dild og af skaldyr både stegt kammusling, jomfruhummerhale og en blåmusling

uden skal, behandlet til perfektion.


Retterne kom med tilpas interval og størrelsen er fint afpasset retternes antal.

Spises à la carte er portionerne imponerende, som vi kunne iagttage ved nabobordene. Tredje forret kom på bordet: Stegt

slethvar med spinat, glaseret forårsløg og fiskefumet (à la carte 85,-). En smuk tallerken med et pænt stykke

kridhvid slethvar på irgrøn blancheret spinat og som pynt et par næsten rå forårsløg.


Glaserede

var de ikke, og tak for det. Den fint indkogte fiskesauce var med purløg, og så var der lidt tomatconcassé. Alle

ingredienserne havde maksimal egensmag, og de spillede fint sammen.


Sidste forret var grillet vagtelbryst med syltet lår

og timianglaserede æbler og vagtelvinaigrette med peber. Beskrivelsen taler for sig selv. Det har været en stor vagtel,

og den var nænsomt behandlet. Saucen smagte spændstigt sur-sødt, og timian-æble er en herlig kombination.

Køkkenet har en imponerende evne til at kombinere i grunden enkle smagsindtryk til en meget harmonisk helhed.


Som hovedret

havde køkkenet valgt grillet oksefilét med braiseret persillerod, pommes rösti og rødvinssauce (à

la carte 180 kr.). Det havde vi ikke rigtigt lyst til og bad om i stedet at få stegt lammeculotte med blomkålspuré,

to slags spidskål og lammesky (à la carte 175 kr.). Det voldte ingen problemer. Nydelige skiver af rosastegt lammekød

lagt på en pude af grov blomkålspuré og hertil blancheret spidskål, som havde bevaret sin sprødhed,

og samme kål i en citron-yoghurt-dressing. Omkring hele herligheden en godt indkogt lammesky, oliven, soltørrede tomater

og skalotteløg.



Rent og velsmagende

Det hele lige så rent og velsmagende som alt det andet, vi var blevet budt

på. Ostetallerkenen omfattede to velbehandlede stykker, en Brie de Meaux og en god blå Kornblomst blåskimmelost.

Hertil nogle små oliven med sten.


Dessertserveringen viste sig at omfatte hele restaurantens dessertudvalg, seks i alt,

men kun en portion af hver, som vi så måtte dele, som vi var venner til. Lidt i stil med gamle tiders servering, hvor

alle sad og langede til det samme fad. Her var en Crme Catalan, engleblød, ananas som var


braiseret i rom, en økologisk

kærnemælkssorbet og en intenst smagende citronsorbet.


Vanillerisotto (nærmest som en ris à l''''amande

uden mandler) med sprød skorpe og rabarber i bunden på makron. Og så var der en avanceret chokolade-fidus. En chokoladesorbet,

american sea salt og olivenolie (!) omkring og ovenpå papirtynde toasts.


Vinkortet er af mellemstørrelse, meget

bredt sammensat, ret spændende, og priserne ligger i et betaleligt leje, selv om der er kalkuleret på "normal"

måde. VBSquare er et virkelig godt bekendtskab. På samme tid enkelt og raffineret, velsmagende og tæt på noget

klassisk fransk-italiensk.


RestaurantVBSquare


Østersøgade 114


2100 København Ø


Tlf:

35 42 22 77


Åben: mandag-torsdag


12.00-14.30 og 18.00-23.00


fredag-lørdag


12.00-14.30 og 18.00-24.00




søndag 18.00-22.00

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen