Berlingske Business
LIVE
18:00 Business Live vender tilbage torsdag

De 13 rigtige svar på golfquiz fra Herning

Ingen havde 13 rigtige svar på den golfquiz, som ErhvervsBladet gennemførte i tipskupon-form under Ferie for Alle-messen

i Herning.


Noget overraskende fremgik det af de afleverede kuponer, at mange danske golfspillere ikke véd, hvor mange

danskere der spiller på European Tour.


Et kvalificeret gæt på de forkerte besvarelser på det er forbigået golffolkets

opmærksomhed, at Mads Vibe Hastrup sidste år spillede sig direkte ind på European Tour via pengelisten på

Challenge Tour.


De 13 rigtige svar til og tegn på tipskuponen er som følger:

Spørgsmål 1:

l (1)

Der er ingen straf.


Dokumentation: Afgørelse 6-2a/1: Undladelse af at bestemme handicap før start på hulspil


Der

er ingen straf, hvis spillerne undlader at bestemme hinandens handicap, før de begynder et hulspil. Hvis dette resulterer i,

at en af dem ikke får et handicapslag på et hul, hvor han er berettiget til at få det, bliver resultatet af hullet

uændret som spillet.

Spørgsmål 2:

l (1) Der er ingen straf


Dokumentation: Afgørelse 13-2/2: Spiller

der kikser teeslaget, presser ujævnheder ned før næste slag


Sp.: A rammer ikke bolden med sit teestedsslag.

Før han spiller sit næste slag, presser A en græstørv ned bag bolden. Er det tilladt, da bolden er i spil?


Svar:

Ja. Regel 13-2 tillader eliminering af ujævnheder i overfladen på teestedet, uanset om bolden er i spil eller ej.






Spørgsmål

3:

(2) Seks spillere


(Thomas Bjørn, Steen Tinning, Søren Hansen, Anders Hansen, Søren Kjeldsen og Mads

Vibe Hastrup)


Spørgsmål 4:


l (1) Hver uge


(fredag)

Spørgsmål 5:

l (2) Han er ikke berettiget

til lempelse efter reglen om fæstnet bold. En fæstnet bold anses for at ligge på den del af banen, hvor den ramte jorden.


Dokumentation:

Afgørelse 13/4:


Bold totalt fæstnet i sit nedslagsmærke i kant af bunker


Sp.: En spillers bold er totalt

fæstnet i sit eget boldnedslagsmærke i den lodrette kant af en bunker. Kanten er ikke græsdækket, så

den er del af bunkeren. Anses bolden for at ligge through the green? Hvis det er tilfældet, er spilleren berettiget til at droppe

bolden bag bunkeren, hvis han erklærer den uspillelig.


Svar: Nej. En bold fæstnet i sit eget nedslagsmærke

anses for at ligge på den del af banen, hvor den rammer jorden.

Spørgsmål 6:

l (2) Han får et straffeslag

og bolden skal genplaceres.


Dokumentation: Regel 18-2a: Bold i hvile flyttet af spiller, partner, caddie eller udstyr: Generelt


Når

en spillers bold er i spil, og hvis:


(I) spilleren, hans partner eller nogen af deres caddier løfter eller flytter den,

berører den med forsæt* (undtagen med en kølle under adresseringen) eller forårsager, at den flytter sig,

undtagen hvor det er tilladt af en regel, eller


(II) spillerens eller hans partners udstyr forårsager, at bolden flytter sig,

pådrager spilleren sig et straffeslag. Bolden skal genplaceres, medmindre bolden flytter sig, efter at spilleren har påbegyndt

og ikke afbrudt sit sving.

Spørgsmål 7:

l (2) Ni firmaer


(Eurocard, Faxe Golf, Ving Golf, Holte Vinlager, Srixon,

Nykredit, Ecco Golf, Greg Norman Collection, Viasat Sport)


Spørgsmål 8:


l (X) Han får to straffeslag.


Dokumentation:

Afgørelse 11-2/2: Teestedsmarkeringsmærke flyttes af spiller


Regel 11-2 siger, at før en spiller slår

sit første slag med nogen bold fra teestedet, skal teestedsmarkeringsmærkerne anses for at være faststående.

Derefter tydeliggør afgørelse 11-2/1, at de er forhindringer, og hvis de kan flyttes, må de flyttes (se definitionen

af "Forhindring").


I betragtning af det faktum, at teestedsmarkeringsmærkerne først er faststående

og herefter ­ hvis de flyttes ­ kan have en betydelig indflydelse på turneringen, er det følgende eksempler på

den rigtige afgørelse i forskellige situationer:


(a) En spiller flytter et teestedsmarkeringsmærke, før han

slår sit første slag med nogen bold fra teestedet, fordi teestedsmarkeringen generer boldens leje, hans stance eller

arealet for hans tilsigtede sving ­ tab af hul i hulspil eller to straffeslag i slagspil for overtrædelse af regel 13-2.


(b)

En spiller flytter et teestedsmarkeringsmærke før eller efter han slår et slag fra teestedet, fordi teestedsmarkeringerne

efter hans opfattelse står for tæt, for langt tilbage, rettet ind i en forkert retning eller af en lignende grund ­ diskvalifikation

iflg. regel 33-7, medmindre teestedsmarkeringsmærket genplaceres før spilleren eller nogen anden i gruppen spiller fra

teestedet, i hvilket tilfælde straffen nedsættes til tab af hul i hulspil eller to straffeslag i slagspil.


(c) En

spiller flytter et teestedsmarkeringsmærke før eller efter han slår et slag fra teestedet som resultat af, at han

er faldet over mærket ­ ingen straf, og teestedsmarkeringsmærket skal genplaceres.


(d) En spiller flytter et teestedsmarkeringsmærke

før eller efter han slår et slag fra teestedet som resultat af et overlagt spark eller slag til det med en kølle

­ ingen straf, og teestedsmarkeringsmærket skal genplaceres.


(e) En spiller løfter et teestedsmarkeringsmærke

før eller efter han slår et slag fra teestedet uden nogen synlig årsag og uden bemyndigelse i reglerne ­ ingen

straf, og teestedesmarkeringsmærket skal genplaceres.

Spørgsmål 9:

l (2) Han bliver diskvalificeret.


Dokumentation:

Afgørelse 6-6d/1: Ingen score noteret for et hul, men totalscore korrekt


Sp.: I et slagspil indleverer A sit scorekort.

Komiteen opdager, at der ikke er noteret nogen score for 17. hul; imidlertid er A1s totale score for runden, der er noteret på

kortet af A eller af hans markør, korrekt. Hvordan skal det afgøres?


Svar: A skal diskvalificeres for overtrædelse

af regel 6-6d.

Spørgsmål 10:

l (2) 633 hold.

Spørgsmål 11:

l (X) Den oprindelige bold er tabt med

straffeslag og tab af afstand.


Dokumentation: Afgørelse 26/6:


Bold, der formodes at være i en vandhazard, findes

uden for hazarden efter at en anden bold er spillet med tab af slag og afstand


Sp.: En spiller formoder, at hans oprindelige

bold er i en vandhazard, skønt der ikke er rimeligt bevis herfor. Idet han anvender den anden mulighed i regel 26-1a, spiller

han en anden bold fra det sted, hvorfra den oprindelige bold er spillet. Derefter finder han sin oprindelige bold uden for hazard

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen