Berlingske Business

Vækst i handel med korn og foder

Virksomheder, som handler med korn, frø og foderstoffer, oplevede i 2011 en markant vækst i omsætningen. Det viser en gennemgang af de seneste årsregnskaber fra de 16 største virksomheder inden for branchen. Omsætningen steg med 11 procent fra 71,2 til 79 milliarder kroner fra 2010 til 2011, hvilket ligger over den generelle udvikling blandt de 1.000 største danske virksomheder taget fra Berlingske Business Guld1000-analyse.

Den flotte vækst viser sig ikke på bundlinjen som faldt fra 1 milliard til 881 millioner kroner i 2011. Branchen domineres af andelsejede selskaber, som ikke nødvendigvis går efter at opsamle store overskud. Fortjenesterne er små, og overskudsgraderne lave, også i branchens førende selskab, DLG. Her er man dog klar over behovet for at styrke indtjening og kapitalgrundlag og har talt åbent om at skille sig af med datterselskaber og sideaktiviteter.

Flere af virksomhederne har haft markant vækst i omsætningen, men det er typisk specialisterne, for eksempel de to store leverandører af fiskefoder, Biomar Group og Aller Aqua Group. De er også blandt de få, som har en god rentabilitet.

Alligevel viser gennemgangen af regnskaberne, at blot et selskab har en negativ bundlinje, hvilket dog er mere end året før, hvor alle selskaber enten havde overskud eller gik i nul.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 16 største virksomheder som handler med frø, korn og foderstoffer. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende 16 virksomheder:

DLG, Danish Agro, Biomar Group, Agro Supply, DLF-Trifolium, Vestjyllands Andel, Hornsyld Korn, Chr. Olesen & Co., Linas Agro, Sønderborg Korn, Mollerup Mølle, R2 Group, Himmerlands Grovvarer, Aller Aqua Group, Emmelev og 3S.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen