Berlingske Business

Takt og tone på arbejdspladsen (til virksomheder)

Emotionel intelligens. Social kompetence. Der er ingen tvivl om disse begrebers stigende betydning for ens muligheder for succes på arbejdsmarkedet – også selv om man ikke sidder med direkte salgsansvar. Der er heller ingen tvivl om, at der er mere fokus på begreberne i dag end tidligere.

Evnen til at begå sig blandt andre mennesker, til at løse konflikter uden unødigt at træde nogen over tæerne, til at læse kunder og forhandlingspartnere, kort sagt, den sociale kompetence, bliver i dag vigtigere og vigtigere på arbejdsmarkedet. Når moderne arbejdsgivere skal forklare, hvad de forventer af fremtidens medarbejder – og af de medarbejdere, de allerede har ansat – så vil der være en lang række af kvalifikationer og kompetencer. Medarbejderen skal kunne samarbejde, omgås andre, udvise engagement, have team spirit, være motiveret, fleksibel og elske sit arbejde. Først allersidst, hvis overhovedet, bliver de faglige kvalifikationer nævnt. Nærmest som et PS.

Det er de sociale kompetencer, der nævnes og specificeres. Det er ofte også disse, der – bevidst eller ubevidst - belønnes, når der skal gives lønforhøjelser. De sociale kompetencer kan ikke læres på et universitet. Men de sociale kompetencer har bare at være i orden fra starten. Ellers går det ikke godt.

Berlingske har samlet et kompendium af gode råd fra Sanne Udsen om, hvordan man skal begå sig på arbejdspladsen, hvis man vil have succes med  vejledning til, hvordan man opfører sig, snakker med sine kollegaer, giver ros, introducerer folk, sender mails, taler i telefon og meget mere. 

Køb adgang til Takt og Tone på arbejdspladsen og download hele kompendiet i en 37-sider stor PDF-fil, som du kan printe ud eller gemme på din bærbar, smartphone eller tablet. Med en virksomhedslicens kan du distribuere kompendiet til medarbejdere i din virksomhed.

Om forfatteren:

Sanne Udsen er cand. polit. og ph.d. og arbejder som foredragsholder og selvstændig konsulent med speciale i kvinders karriere og vilkår på arbejdsmarkedet.

Hun er forfatter til bøgerne Psykopater i jakkesæt, Takt og tone på jobbet, Takt og tone i tiden og Takt og tone i arbejdslivet. Sanne har også forfatter til krimiserien om Sarah Bertelsen med bøgerne Djævlens advokat og Alle guds børn.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen