Berlingske Business

Stor vækst i metalindustrien

Det gamle stålvalseværk i Frederiksværk, nu genfødt under navnet NLMK Dansteel, går igen frem i omsætning, men resultaterne kniber det fortsat med; 2011 blev endnu et år med underskud.

Det blev det til gengæld ikke for en anden metalvirksomhed med kraftig vækst, nemlig Bladt Industries, som leverer avancerede stålkonstruktioner til både vindmøller og olieudvinding, herunder fundamenter til havvindmøller. Virksomheden har i nogle år været ejet af Maj Invest Equity, Industri Udvikling og ledelsen, men blev i foråret solgt videre til Nordic Capital Fund VII; virksomheden var simpelt hen vokset fra det gamle ejerskab.

I det hele taget er der medvind til leverandører af grønne løsninger. Branchens næststørste, AVK Holding, går pænt frem på at levere udstyr til vandforsyning og spildevandshåndtering.

Generelt er metalindustrien præget af en voldsom vækst. Det viser en gennemgang af de seneste årsregnskaber hos de 16 største virksomheder inden for metalindustrien. Alle virksomheder placerer sig ligeledes inden for listen over de 1.000 største danske virksomheder målt på omsætning.

Omsætningen er fra 2010 til 2011 steget med hele 20 procent, ligesom antallet af beskæftigede i brancheudsnittets 16 virksomheder er steget fra 10.491 til 11.950 - en stigning på 14 procent.

Indtjeningen følger endnu ikke med den flotte vækst og blot 8 af de 16 virksomheder kan fremvise et overskud i 2011. Afkastningsgraden ligger med blot 3 procent markant lavere end de øvrige virksomheder i Berlingske Business Guld1000-liste over de 1.000 største virksomheder målt på omsætningen.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 16 største virksomheder inden for metalindustrien. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

NKT Cables Group, AVK Holding, NLMK DanSteel, Bladt Industries, DS Gruppen, Ib Andresen Industri, Vald. Birn Holding, Broen Armatur, Hydro Aluminium Tønder, Duferco Danish Steel, RM Rich. Müller, HTHH (Hydra Tech), ITW Construction Products, Aage Østergaard Horsens, Ruko og PN Steel.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplsyninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen