Del : SMS

Stor vækst i metalindustrien

stålvalseværk
Foto:

En voldsom vækst i omsætning for de 16 største virksomheder indenfor metalindustrien viser sig ikke på bundlinjen.

Det gamle stålvalseværk i Frederiksværk, nu genfødt under navnet NLMK Dansteel, går igen frem i omsætning, men resultaterne kniber det fortsat med; 2011 blev endnu et år med underskud.

Det blev det til gengæld ikke for en anden metalvirksomhed med kraftig vækst, nemlig Bladt Industries, som leverer avancerede stålkonstruktioner til både vindmøller og olieudvinding, herunder fundamenter til havvindmøller. Virksomheden har i nogle år været ejet af Maj Invest Equity, Industri Udvikling og ledelsen, men blev i foråret solgt videre til Nordic Capital Fund VII; virksomheden var simpelt hen vokset fra det gamle ejerskab.

I det hele taget er der medvind til leverandører af grønne løsninger. Branchens næststørste, AVK Holding, går pænt frem på at levere udstyr til vandforsyning og spildevandshåndtering.

Generelt er metalindustrien præget af en voldsom vækst. Det viser en gennemgang af de seneste årsregnskaber hos de 16 største virksomheder inden for metalindustrien. Alle virksomheder placerer sig ligeledes inden for listen over de 1.000 største danske virksomheder målt på omsætning.

Omsætningen er fra 2010 til 2011 steget med hele 20 procent, ligesom antallet af beskæftigede i brancheudsnittets 16 virksomheder er steget fra 10.491 til 11.950 - en stigning på 14 procent.

Indtjeningen følger endnu ikke med den flotte vækst og blot 8 af de 16 virksomheder kan fremvise et overskud i 2011. Afkastningsgraden ligger med blot 3 procent markant lavere end de øvrige virksomheder i Berlingske Business Guld1000-liste over de 1.000 største virksomheder målt på omsætningen.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 16 største virksomheder inden for metalindustrien. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

NKT Cables Group, AVK Holding, NLMK DanSteel, Bladt Industries, DS Gruppen, Ib Andresen Industri, Vald. Birn Holding, Broen Armatur, Hydro Aluminium Tønder, Duferco Danish Steel, RM Rich. Müller, HTHH (Hydra Tech), ITW Construction Products, Aage Østergaard Horsens, Ruko og PN Steel.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplsyninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere