Berlingske Business

Spirende optimisme i vikarbranchen

Branchen for vikarbureauer er endelig ved at stabilisere sig efter nogle turbulente år. I årene op til 2007 havde bureauerne oplevet en stærk vækst i både omsætningen og antallet af nystartede virksomheder. Det medførte høj konkurrence i markedet, og på trods af rigtig gode tider gjorde konkurrencen det svært at tjene penge.

Vikarbranchens omsætning er tilbage i kraftig vækst efter et hårdt slag under finanskrisen. Fra 2010 til 2012 er branchens omsætning vokset med knap 15 procent og nåede op på 12 milliarder kroner i 2012 mod 8,5 milliarder kroner i 2009, viser tal fra Dansk Industris årsrapport for vikarbranchen.

Branchen formår at generere overskud, hvilket vi ser på afkastningsgraden, som har været stødt voksende siden 2010, hvor virksomhederne fremviste en afkastningsgrad på otte procent. I 2011 var dette nøgletal vokset til 11 procent, mens det i 2012 nåede 13 procent.

Branchen præges af mindre virksomheder, hvor godt 69 procent af virksomhederne havde færre end 10 ansatte i regnskabsåret for 2011/12. De større virksomheder med mere end 100 ansatte udgjorde blot seks procent af de samlede virksomheder.

Det er en klar tendens, at vikarerne i dag er bedre uddannet end tidligere. Det skyldes hovedsageligt, at krisen har presset flere højtuddannede ud af arbejdsmarkedet, og flere af disse bruger vikarbranchen, som indgang til arbejdsmarkedet igen.

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen