Del : SMS

Se de 100 mest magtfulde danskere 2012

Magtanalysen 2012 med Thorning og Vestager

Margrete Vestager slår Helle Thorning i kampen om at blive den mest magtfulde dansker. Se hele listen over de mest magtfulde danskere i Berlingske Business Magasins årlige magtanalyse.

Ni måneder er gået, siden Helle Thorning-Schmidt indtog landets øverste embede, og dengang ville de fleste formentlig sætte lighedstegn mellem statsministerposten og Danmarks mest magtfulde position. Siden har smertefulde politiske kompromisser og forværrede konjunkturer sat en effektiv stopper for mange socialdemokratiske mærkesager.

Mange af idéerne fra Socialdemokraternes og SF’s fælles plan før valget, Fair Løsning, er blevet forkastet eller sat på stand by, og Helle Thorning-Schmidt har måttet sande, at selv en statsminister ikke altid er så magtfuld endda. Alligevel er det iøjnefaldende, at landets statsminister må nøjes med en andenplads i Berlingske Business Magasins magtanalyse, der er gennemført af Berlingske Research. Ifølge magasinets magtpanel er økonomi og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) mere magtfuld end statsministeren. Det er første gang siden Poul Nyrup Rasmussens sidste regeringsår, at en statsminister er fortrængt fra magtanalysens førsteplads.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt om placeringen i årets magtanalyse, men eksperter i dansk politik ser resultatet som et tydeligt udtryk for, at Margrethe Vestager kom bedst ud af forhandlingerne om regeringsgrundlaget

Professor på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, Peter Munk Christiansen, der er medlem af Berlingske Business Magasins magtpanel, fremhæver samtidig, at de dårlige konjunkturer meget vel kan betyde flere pinefulde politiske kompromisser for Socialdemokraterne end for de Radikale, der i forvejen har en omfattende reformdagsorden. “Det ligger i de Radikales strategi at håndtere samfundets udfordringer på mere markant vis. De Radikale er et reformparti, der er klar til at gå længere med diverse reformer end Socialdemokraterne. Samtidig har debatten om brudte valgløfter været centreret omkring Socialdemokraterne og SF, mens de Radikale er gået fri,” siger Peter Munk Christiansen, der er tidligere medlem af Folketingets Magtudredningsudvalg.

3 gange Rasmussen i top 10

Bjarne Corydan indtager en tredjeplads foran de to tidligere statsministre Lars Løkke Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen, mens Michael Pram Rasmussen er den højst placerede erhvervsleder på en 9. plads.

Køb adgang forneden og se hele analysen.

Det får du:


17-siders specialrapport med en analyse af de mest magtfulde danskere og en komplet top 100 liste, samt lister sorteret på:
  • Politik
  • Erhvervslivet
  • Organisationerne
  • Embedsmænd
  • Medierne
  • Kvinder

Sådan har vi gjort:

Magtanalysen 2012 er lavet af Berlingske Research med hjælp fra et panel af nuværende og forhenværende politikere, erhvervsfolk, kommentatorer og redaktører. 42 paneldeltagere har svaret. Svarene er indsamlet i perioden 21.-31. maj. Panelet har fået en liste med 144 navne, udvalgt af Berlingske Research med udgangspunkt i tidligere magtanalyser, nyhedsbaser etc. Efter karaktertildelingen har vi skåret de lavest placerede fra, så vi er endt med de 100 mest magtfulde. Alle 100 er vurderet af mindst 36 paneldeltagere. Panelet er blevet bedt om at markere ud for hver enkelt person, hvilken magt de tillægger den pågældende. Markeringen er sket på en skala fra 1 til 7, hvor 1 er meget begrænset magt, og 7 er meget stor magt. Den samlede score er beregnet som et simpelt gennemsnit af markeringerne.

Magtdefinition: Definitionen på magt i denne analyse lyder: Magt er muligheden for at få indflydelse på det danske samfunds udvikling.

Analyse: Jens Ruskov, Berlingske Research, jrc@berlingske.dk

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere