Del : SMS

Sådan går det med gourmetforretningerne

.

Branchen dækker over alt fra slagtermestre over Summerbird og Lagkagehuset til lakridsproducenter og te-handlere, men hvem klarer sig bedst?

Berlingske Premium har, med baggrund i over 35 af landets mest kendte og benyttede gourmetforretninger, analyseret i hvilken grad - og for hvem - det kan svare sig at satse på luksusfødevareprodukter.

Fælles for de medvirkende selskaber er, at de alle har satset på at sælge produkter af en væsentlig højere kvalitet end de der normalt findes på hylderne i supermarkedet. Ser man bort fra forskelligheden af produkterne, så kan de medvirkende virksomheder yderligere deles op i to kategorier; de veletablerede traditionsrige virksomheder med en forholdsvist stabil og loyalkundegruppe, og iværksætterselskabet, der forsøger at skabe sin egen hylde på markedet.

Analysen tegner et positivt billede af udviklingen i virksomhedernes toplinje, men viser også at der er stor forskel på selskabernes evne til at tjene penge: Hvor enkelte selskaber, som f.eks. Summerbird, genererer store overskud, er det overordnede billede mere broget, og et par af selskaberne har decideret blodrøde tal på bundlinjen.

Det får du også med i analysen:

- Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad

- Analyse af drift og profitabilitet

- Tendenser blandt virksomhederne

  
Køb og download analysen nedenfor


Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere