Del : SMS

Ringe lønsomhed i entreprenørbranchen

Metrolarm i hovedstaden: Nu får naboer hjælp
Foto:

De 47 største entreprenører i Danmark vokser i størrelse - men lønsomheden følger ikke med. Resultatet efter skat er tilsammen faldet med en halv milliard. Det viser en gennemgang af de seneste to årsregnskaber. Køb nøgletalsrapporten og få det store overblik.

De 47 største entreprenører i Danmark vokser i størrelse - men lønsomheden følger ikke med. 2.731 flere ansatte var der i selskaberne sammenlignet med året før og selvom omsætningen også steg med svimlende 12.7 milliarder, steg bruttofortjenesten kun med 64 millioner. Kigger man på resultatet efter skat oplevede de 47 selskaber tilsammen et fald på en halv milliard.

Entreprenørbranchens mest lønsomme selskab – ligegyldigt hvordan man måler det – er et vognmandsfirma i Farum, som beskæftiger sig med en vifte af aktiviteter, lige fra kørsel over affaldshåndtering til jordrensning. Ja, og det hele suppleret med ejendomsinvesteringer.

Michael Henriksen Holding er ikke noget kæmpestort selskab; man skal helt ned på en 39. plads for at finde det. Men det kan altså noget, som større virksomheder i branchen har problemer med, nemlig tjene penge. Lønsomheden i entreprenørbranchen som helhed er fortsat ringere, end hvad man ville få ved at sætte pengene i syd- eller østeuropæiske statsobligationer.

Branchens absolut største selskab, FLSmidth, tjener fortsat gode penge på at producere udstyr til to helt forskellige kundesegmenter, nemlig cementfabrikker og mineselskaber. Men FLSmidths resultater får kun de efterfølgende selskabers tal til at tage sig så meget desto mere dystre ud.

Klassiske store entreprenørselskaber som MT Højgaard, Per Aarsleff og E. Pihl & Søn er simpelthen ikke i stand til at holde deres drift rentabel i disse år.

Det er til gengæld Huscompagniet, en kapitalfondsejet virksomhed, der, som navnet siger, bygger huse. Simpelt hen. Det har selskabet tjent glimrende på, også under krisen, og langt bedre end de egentlige developerselskaber, som udgør en branche for sig.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 47 største entreprenører. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

FLSmidth & Co., MT Højgaard, Per Aarsleff, E. Pihl & Søn, NCC Construction Danmark, Arkil Holding, NCC Roads, Kemp & Lauritzen, C.W. Obel, Hoffmann, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, YIT, Huscompagniet, Bravida Danmark, Munck Gruppen, A. Enggaard Holding, Jorton Holding, KPC Holding, Engsø Gruppen, M.J. Eriksson Holding, Lemminkäinen, Colas Danmark, B. Nygaard Sørensen, Holdingselskabet J.Jensen, Hansson & Knudsen Holding, Gråkjær, Kliplev Motorway Group, M.M. 26 Holding, EL:CON Gruppen, Einar Kornerup, Søren Vangsted Vest, Züblin, Kimbo Holding, Jakon, Copenhagen Metro Team, BMS, Kirkebjerg, Brøndum Installationer Holding, Michael Henriksen Holding, Barslund Group, KGH Holding, HHM Holding, Inreco, Juan, Ramirent, GK Danmark Holding og Intego.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplsyninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere