Del : SMS

Møbelkrisen fortsætter

BT
Foto:

Producenter af møbler og andet boliginteriør omsætter for mere i 2011 end året før. Resultatet følger dog ikke helt med. Det viser en gennemgang af de seneste to årsregnskaber fra 29 virksomheder.

Omsætningen i branchen har det generelt fint med en stigning på 10 procent. Det viser en gennemgang af de seneste to årsregnskaber blandt de 29 største virksomheder i Danmark inden for designkategorien: "Bolig, møbler, design og kunsthåndværk". Resultatet stiger svagt med 19 millioner og branchen har en samlet overskudsgrad på seks procent. Afkastningsgraden ligger tilsvarende på 6 procent, hvilket kun er marginalt lavere end gennemsnittet hos de 1000 største virksomheder, taget fra Berlingskes egen Guld1000-analyse, som ligger på syv procent. Godt halvdelen af brancheudsnittets resultat stammer fra den dominerende virksomhed, Jysk.

Kapitalfonden Axcel lod det gamle IDinvest, selskabet bag Ilva og Idémøbler, gå ned, og sammen med det forsvandt en række butiksejeres milliontilgodehavende. Men manøvren, som gjorde butiksejerne rasende, har endnu ikke formået at gøre møbelkæderne rentable.

Det er ingen trøst for investorerne, at der er tale om en generel krise for den danske møbelbranches brede midterfelt. I den yderste ende af lavprisspektret klarer Ikea sig fint. Takket være et verdensomspændende filialnet leverer Boconcept også gode resultater. Men ellers ser det gråt ud, og krisen har nu også ramt møbelproducenten Tvilum.

Og så er der specialisterne uden for møbelbranchen. Vi ser for eksempel, at der efterhånden begynder at komme resultater ud af den turnaround, Royal Copenhagen er igennem; driftsresultatet og afkastgraden er blevet kraftigt forbedret. Men nogle, der virkelig tjener penge, er fortsat det fynske Dan-Foam, der er blevet velstående af at forlade skumgummi til fordel for Nasa-udviklet specialskum til hovedpuder.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 29 virksomheder indenfor kategorien: "Bolig, møbler, design og kunsthåndværk". Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Jysk Holding, Jysk i Tyskland, Ikea, Idinvest AX 2011, Tvilum, Nobia Denmark, Dan-Foam, Actona Company, Boconcept Holding, Georg Jensen, Kvik, Scancom International, Egetæpper, Weber-Stephen Nordic, Hilding Anders Danmark, Inbo Holding, Royal Copenhagen, Riis Retail, Expedit, Fritz Hansen, Louis Poulsen Lighting, Cubic-Modulsystem, Duba-B8, Montana Gruppen, Dansani, In2house, TCM Group, Peter Bodum og Riegens.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Har du spørgsmål til nøgletalsrapporten, Guld1000 analysen eller Business Premium generelt, så kontakt onlineansvarlig Michael Friislund på micfr@berlingske.dk.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere