Del : SMS

Lav vækst hos grossister

loreal
Foto:

De danske grossister oplevede en lav vækst ved seneste regnskabsår. 13 af brancheudsnittets 15 virksomheder formår dog at skabe en positiv bundlinje.

Grossisterne her er en blandet flok, lige fra grænsehandelens konge, Fleggaard Holding, og til en række mellemstore grosssister inden for alt fra hårde hvidevarer til parfume og personlig pleje. De danske politikere arbejder i disse år aktivt på at understøtte Fleggaards forretningsmodel, og det går da også glimrende, for både vækstrater og nøgletal er bedre , end hvad man finder hos tilsvarende virksomheder, der arbejder nord for grænsen.

Branchen har oplevet en lav vækst på 5 procent i 2011 sammenlignet med den generelle udvikling blandt Danmarks 1000 største virksomheder på 9 procent taget fra Berlingskes Guld1000-analyse. Omvendt klarer brancheudsnittet sig en smule bedre målt på afkastningsgraden, som ligger marginalt over de øvrige Guld1000 med 8 procent.

Målt på driftsresultatet formår 14 af brancheudsnittets 15 virksomheder at levere et positivt resultat, mens der på bundlinjen er 2 virksomheder, som har røde tal - én mere ned 2010. Overordnet set har brancheudsnittet dog ikke haft en positiv udvikling i driftsresultatet, som på et år faldet fra 522 til 521 millioner kroner.

Blandt kosmetikgrossisterne springer Sæther Nordic i øjnene på grund af det kraftige fald i omsætningen. Virksomheden, som er blevet købt tilbage fra tyske Grbr. Heinemann af grundlæggeren, Ellinor Sæther, er nu ikke længere Danmarks største distributør af kosmetik. Den titel er fra 2011 gået til l’Oreal.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 15 største grossister. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Fleggaard Holding, L'Oréal Danmark, BSH Hvidevarer, Reckitt Benckiser Nordic, SCA Hygiene Products, F&H, Group Nordic, Gorenje Group Nordic, Miele, Sæther Nordic, HBR Invest, Estée Lauder Cosmetics, HP Schou, H.F. Christiansen og Groupe SEB Nordic.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere