Berlingske Business
LIVE:  God weekend

Lav vækst hos grossister

Grossisterne her er en blandet flok, lige fra grænsehandelens konge, Fleggaard Holding, og til en række mellemstore grosssister inden for alt fra hårde hvidevarer til parfume og personlig pleje. De danske politikere arbejder i disse år aktivt på at understøtte Fleggaards forretningsmodel, og det går da også glimrende, for både vækstrater og nøgletal er bedre , end hvad man finder hos tilsvarende virksomheder, der arbejder nord for grænsen.

Branchen har oplevet en lav vækst på 5 procent i 2011 sammenlignet med den generelle udvikling blandt Danmarks 1000 største virksomheder på 9 procent taget fra Berlingskes Guld1000-analyse. Omvendt klarer brancheudsnittet sig en smule bedre målt på afkastningsgraden, som ligger marginalt over de øvrige Guld1000 med 8 procent.

Målt på driftsresultatet formår 14 af brancheudsnittets 15 virksomheder at levere et positivt resultat, mens der på bundlinjen er 2 virksomheder, som har røde tal - én mere ned 2010. Overordnet set har brancheudsnittet dog ikke haft en positiv udvikling i driftsresultatet, som på et år faldet fra 522 til 521 millioner kroner.

Blandt kosmetikgrossisterne springer Sæther Nordic i øjnene på grund af det kraftige fald i omsætningen. Virksomheden, som er blevet købt tilbage fra tyske Grbr. Heinemann af grundlæggeren, Ellinor Sæther, er nu ikke længere Danmarks største distributør af kosmetik. Den titel er fra 2011 gået til l’Oreal.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 15 største grossister. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Fleggaard Holding, L'Oréal Danmark, BSH Hvidevarer, Reckitt Benckiser Nordic, SCA Hygiene Products, F&H, Group Nordic, Gorenje Group Nordic, Miele, Sæther Nordic, HBR Invest, Estée Lauder Cosmetics, HP Schou, H.F. Christiansen og Groupe SEB Nordic.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen