Berlingske Business
LIVE:  God weekend

Kronens nye vogter

Topledernes nye dagsorden: Pragmatisk grøn vækst. Det vælter ud med rapporter fra ministerier og styrelser om Danmark som grøn foregangsnation og de erhvervsmæssige gevinster, der vil følge af landets grønne vækststrategi. Regeringens ambitioner på det grønne område er tårnhøje, og et bredt  flertal i Folketinget bakker op. Grønne teknologier, varer og tjenesteydelser fylder da også pænt i dansk økonomi. 9,2 procent af omsætningen i danske virksomheder og 10,4 procent af eksporten kommer i dag fra det grønne område. Det vil sige produkter inden for luftforureningsbekæmpelse, spildevandshåndtering, energi optimering, isolering, affaldshåndtering og vedvarende energi – altsammen kendt som cleantech. Efter en kraftig omsætnings- og eksportvækst i årene fra 2005 til 2008 er dansk erhvervslivs grønne sektor stagneret. Og det bliver sværere at få den grønne industri tilbage på sporet, end man forestillede sig i de glade nullere.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen