Del : SMS

Kronens nye vogter

Business Magasin 31.01.2013

Lars Rohde har brugt den seneste tid på at udarbejde planer for den værst tænkelige situation for kronen. Mød talnørden, der 1. februar tiltræder som direktør for Danmarks Nationalbank.

Topledernes nye dagsorden: Pragmatisk grøn vækst. Det vælter ud med rapporter fra ministerier og styrelser om Danmark som grøn foregangsnation og de erhvervsmæssige gevinster, der vil følge af landets grønne vækststrategi. Regeringens ambitioner på det grønne område er tårnhøje, og et bredt  flertal i Folketinget bakker op. Grønne teknologier, varer og tjenesteydelser fylder da også pænt i dansk økonomi. 9,2 procent af omsætningen i danske virksomheder og 10,4 procent af eksporten kommer i dag fra det grønne område. Det vil sige produkter inden for luftforureningsbekæmpelse, spildevandshåndtering, energi optimering, isolering, affaldshåndtering og vedvarende energi – altsammen kendt som cleantech. Efter en kraftig omsætnings- og eksportvækst i årene fra 2005 til 2008 er dansk erhvervslivs grønne sektor stagneret. Og det bliver sværere at få den grønne industri tilbage på sporet, end man forestillede sig i de glade nullere.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 49 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere