Berlingske Business

Kødproducenter finder lykken i udlandet

I spidsen for danske kødproducenter står en af landets største virksomheder, og største eksportvirksomheder, nemlig Danish Crown, og den har fået betydelig fart på væksten igen i 2011. Det er der i øvrigt en del af virksomhederne i branchen, der har. Omsætningen i brancheudsnittet er steget med 13 procent. Vælger man at se bort fra Danish Crown, som står for 3/4 af den samlede omsætning, oplever virksomhederne en stigning i omsætningen på 9 procent.

Det er dog ikke alle virksomhederne, som også formår at tjene penge. Det tyskejede Slagteriet Brørup har på kun to år øget sin omsætning mere end 50 procent, men begge af årene har virksomheden givet underskud. Et andet privatejet selskab, Skare, ser ud til at være løbet ind i muren. Væksten er gået i stå, og overskuddet forsvundet. Med Danish Crown er resultatet efter skat steget med 174 millioner til 2,58 milliarder, mens resultatet er faldet fra 376 til 363 millioner uden Dansih Crown.

En række danske landmænds polske svine-eventyr i Polen Invest fortsætter til gengæld med at vokse, samtidig med at man tjener penge og det samme gør sig gældende for Idavang, som ditto har stort held med svineproduktion i Litauen og senest i det vestlige Rusland.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 15 producenter af kød og fjerkræ. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Danish Crown, Tican, Rose Poultry, Lantmännen Danpo, Slagteriet Brørup, Kurt Skare Holding, Polen Invest, BPI, Danhatch, H & S Westergaard, Stryhns, Tamaco Holding, Idavang, Lars Rosbjerg Andersen Holding OG Defco.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Har du spørgsmål til nøgletalsrapporten, Guld1000 analysen eller Business Premium generelt, så kontakt onlineansvarlig Michael Friislund på micfr@berlingske.dk.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen