Del : SMS

Kødproducenter finder lykken i udlandet

 gris
Foto:

Danske landmænd har stor succes med at udvide svineavlen i Polen, Litauen og senest Rusland. Flere af de små selskaber lider, mens Danish Crown fortsætter med at tjene penge.

I spidsen for danske kødproducenter står en af landets største virksomheder, og største eksportvirksomheder, nemlig Danish Crown, og den har fået betydelig fart på væksten igen i 2011. Det er der i øvrigt en del af virksomhederne i branchen, der har. Omsætningen i brancheudsnittet er steget med 13 procent. Vælger man at se bort fra Danish Crown, som står for 3/4 af den samlede omsætning, oplever virksomhederne en stigning i omsætningen på 9 procent.

Det er dog ikke alle virksomhederne, som også formår at tjene penge. Det tyskejede Slagteriet Brørup har på kun to år øget sin omsætning mere end 50 procent, men begge af årene har virksomheden givet underskud. Et andet privatejet selskab, Skare, ser ud til at være løbet ind i muren. Væksten er gået i stå, og overskuddet forsvundet. Med Danish Crown er resultatet efter skat steget med 174 millioner til 2,58 milliarder, mens resultatet er faldet fra 376 til 363 millioner uden Dansih Crown.

En række danske landmænds polske svine-eventyr i Polen Invest fortsætter til gengæld med at vokse, samtidig med at man tjener penge og det samme gør sig gældende for Idavang, som ditto har stort held med svineproduktion i Litauen og senest i det vestlige Rusland.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 15 producenter af kød og fjerkræ. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Danish Crown, Tican, Rose Poultry, Lantmännen Danpo, Slagteriet Brørup, Kurt Skare Holding, Polen Invest, BPI, Danhatch, H & S Westergaard, Stryhns, Tamaco Holding, Idavang, Lars Rosbjerg Andersen Holding OG Defco.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Har du spørgsmål til nøgletalsrapporten, Guld1000 analysen eller Business Premium generelt, så kontakt onlineansvarlig Michael Friislund på micfr@berlingske.dk.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere