Berlingske Business

Ingen spor af nedtur i kemiindustrien

Opbremsningen i den globale vækst har i hvert fald ikke endnu sat sig spor i regnskabsresultaterne fra de mange underleverandører i denne branche, som er gået gennem 2011 med vækstrater, der fint står mål med tidligere år. Omsætningen voksede med 9 procent fra 2010 til 2011 hvilket er helt på niveau med Berlingskes Guld1000 index - baseret på regnskabsinformationer fra de 1.000 største danske virksomheder målt på omsætning.

Afkastningsgraden i brancheudsnittet på de 25 største danske virksomheder inden for kemi er med 10 procent markant højere end det øvrige Guld1000 som til sammenligning er på 7 procent.

Der er dog forskelle, også på virksomheder der ligner hinanden ganske meget. Flügger har fortsat højere vækst og bedre nøgletal end Dyrup, som fra årsskiftet er kommet i amerikansk eje hos PGG Industries, og AkzoNobel Deco – kendteste varemærke er vel Sadolin – står både stille og taber penge.

Blandt malingproducenterne er der mere fart på Hempel, som selv har været ude at købe op, og det er forklaringen på den opsigtsvækkende store vækst. Sidste år overtog koncernen Storbritanniens næststørste malingproducent, Crown Paints, fra en kapitalfond. Salgsprisen er ikke oplyst, men Hempel siger selv, at det er koncernens største overtagelse nogensinde.

Leverandørerne til landbruget trives også påfaldende godt i betragtning af landbrugets pressede indtjening. Det gælder Auriga Industries (Cheminova), og det gælder gødningsproducenterne European Fertilizer og Yara Danmark Gødning.

Seks virksomheder må fremvise røde tal på bundlinjen i 2011, hvilket er fire mere end året før.

I øvrigt er det en meget blandet branche, vi har at gøre med her. Nogle leverer smagsstoffer og farvestoffer, andre – Koppers Denmark – fremstiller tjære. Men samlet set er væksten og indtjeningen solid.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 25 største kemivirksomheder i Danmark. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Novozymes, Hempel Gruppen, Auriga Industries, Haldor Topsøe, Flügger, Dyrup, Colgate-Palmolive, Pankas, Bayer, BASF, European Fertilizer, Yara Danmark Gødning, Brenntag Nordic, Lind Holding, Koppers Denmark, Teknos, Azelis Denmark, Kunststof-Kemi, Skandinavia, Akzo Nobel Salt, Air Liquide Danmark, AGA, Univar, Nordisk Parfumerivarefabrik, Akzo Nobel Deco og Yara Chemicals.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen