Del : SMS

Ingen spor af nedtur i kemiindustrien

Novozymes har fremgang i omsætningen
Foto:

Danske virksomheder inden for kemi er ikke mærket af krisen. Det viser en gennemgang af regnskaberne hos de 25 største danske virksomheder inden for kemi.

Opbremsningen i den globale vækst har i hvert fald ikke endnu sat sig spor i regnskabsresultaterne fra de mange underleverandører i denne branche, som er gået gennem 2011 med vækstrater, der fint står mål med tidligere år. Omsætningen voksede med 9 procent fra 2010 til 2011 hvilket er helt på niveau med Berlingskes Guld1000 index - baseret på regnskabsinformationer fra de 1.000 største danske virksomheder målt på omsætning.

Afkastningsgraden i brancheudsnittet på de 25 største danske virksomheder inden for kemi er med 10 procent markant højere end det øvrige Guld1000 som til sammenligning er på 7 procent.

Der er dog forskelle, også på virksomheder der ligner hinanden ganske meget. Flügger har fortsat højere vækst og bedre nøgletal end Dyrup, som fra årsskiftet er kommet i amerikansk eje hos PGG Industries, og AkzoNobel Deco – kendteste varemærke er vel Sadolin – står både stille og taber penge.

Blandt malingproducenterne er der mere fart på Hempel, som selv har været ude at købe op, og det er forklaringen på den opsigtsvækkende store vækst. Sidste år overtog koncernen Storbritanniens næststørste malingproducent, Crown Paints, fra en kapitalfond. Salgsprisen er ikke oplyst, men Hempel siger selv, at det er koncernens største overtagelse nogensinde.

Leverandørerne til landbruget trives også påfaldende godt i betragtning af landbrugets pressede indtjening. Det gælder Auriga Industries (Cheminova), og det gælder gødningsproducenterne European Fertilizer og Yara Danmark Gødning.

Seks virksomheder må fremvise røde tal på bundlinjen i 2011, hvilket er fire mere end året før.

I øvrigt er det en meget blandet branche, vi har at gøre med her. Nogle leverer smagsstoffer og farvestoffer, andre – Koppers Denmark – fremstiller tjære. Men samlet set er væksten og indtjeningen solid.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 25 største kemivirksomheder i Danmark. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Novozymes, Hempel Gruppen, Auriga Industries, Haldor Topsøe, Flügger, Dyrup, Colgate-Palmolive, Pankas, Bayer, BASF, European Fertilizer, Yara Danmark Gødning, Brenntag Nordic, Lind Holding, Koppers Denmark, Teknos, Azelis Denmark, Kunststof-Kemi, Skandinavia, Akzo Nobel Salt, Air Liquide Danmark, AGA, Univar, Nordisk Parfumerivarefabrik, Akzo Nobel Deco og Yara Chemicals.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere