Berlingske Business
LIVE:  God weekend

Gigant trækker byggemarkeder i plus

Under ét har byggemarkederne haft en vis fremgang, men det skyldes dog først og fremmest fremgang hos branchens gigant, DT Group (tidligere Danske Trælast), som står for en fjerdedel af branchens samlede omsætning. Ligesom tidligere er det reelt kun et par selskaber, som tjener gode penge; først og fremmest Harald Nyborg-koncernens lavpriskæde Jerm & Fix.

Det viser en gennemgang af de to seneste årsregnskaber fra de 18 største danske virksomheder indenfor kategorien "byggemarkeder og tømmerhandler". Omsætningen er steget med seks procent til 32,3 milliarder kroner og resultatet efter skat ser endnu bedre ud med en stigning på 207 millioner til 659 millioner. Igen er det DT Group, som med et resultat efter skat på 430 millioner er med til at trække hele branchen op.

Tre opkøb i henholdsvis Danmark, Sverige og Island har bragt Bygma foran Ditas i omsætning. Opgjort efter resultat var Bygma i forvejen langt foran. Bygma er en kapitalkæde, Ditas en frivillig kæde, altså et indkøbssamarbejde for en række private tømmerhandler og byggemarkeder. Det er et tilbagevendende diskussionstema i branchen, om ikke de frivillige burde gå sammen. Men det er i hvert fald ikke blevet til noget endnu.

Ser man på tværs af de 18 selskaber, kan man konstatere en markant nedgang i antallet af ansatte på over 10 procent. Den bemærkelsesværdige udvikling skyldes store frasalg i DLH. Koncernen besluttede i 2010, at alle aktiviteter inden for skov og produktion skulle afhændes, hvilket blandt andet har betydet, at DLH er gået fra at have 2123 ansatte i 2010 til blot 691 i 2011.

Væksten i branchen ligger et godt stykke under det samlede Guld1000. Omsætningen i branchen steg med seks procent. Guld1000 havde en tilsvarende stigning på ni procent. Afkastningsgraden er på fem procent, hvilket er lavere end Guld1000, hvor afkastningsgraden ligger på syv procent.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 18 største selskaber indenfor kategorien byggemarkeder og tømmerhandler. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

DT Group, Bygma, Ditas, DLH, Danbuy, Bauhaus Danmark, Jem & Fix, Johannes Fog Holding, Davidsens Tømmerhandel, Ole Hansen Holding, Vorup Tømmerhandel og Byggecenter, H.C. Handelscenter, Venslev, Henry Kjeldsen, Vejen Trælasthandel, GF Inveco, Tømmergaarden Holding, Ceste Træ og Brejnholt Holding.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen