Del : SMS

Flere penge i plast og papir

TIL BM
Foto:

Positiv udvikling i driftsbudgettet og på bundlinjen præger de 26 største virksomheder, som producerer plast, papir eller emballage. Branchen halter fortsat efter de 1.000 største danske virksomheder i vækst og afkastningsgrad.

Med halvsløje tider blandt de europæiske forbrugere har det i nogen grad været de oversøiske markeder, som har sikret papir- og emballageproducenterne et rimeligt år i 2011, hvor man faktisk både har kunnet løfte omsætningen og bevare lønsomheden. Det gælder for eksempel æggebakkeproducenten Hartman, som også har haft glæde af lave priser på returpapir. Det viser en gennemgang af de seneste to årsregnskaber fra de 26 største virksomheder inden for kategorien "plast, papir og emballage."

Flere producenter har svært ved at opretholde en rentabel drift. Det gælder ikke mindst norskejede Elopak, det tidligere Schouw Packaging, som fremstiller mælke- og juicekartoner. Alligevel formår 22 af brancheudsnittets 26 selskaber at fremvise et positivt driftsresultat i 2011 - i 2010 havde blot 17 sorte tal for driften. På bundlinjen er antallet af virksomheder med plus steget fra 16 til 18 og overordnet set er det samlede overskud i alle 26 virksomheder mere end fordoblet fra 301 til 627 millioner kroner.

Branchen lider dog under en svag vækst. Omsætningen er steget med 6 procent, hvilket ligger markant under udviklingen hos de 1.000 største virksomheder, beregnet fra Berlingske Business Guld1000-analyse, som i 2011 oplevede en vækst på 9 procent. Afkastningsgraden i brancheudsnittet befinder sig ligeledes under Guld1000 med blot 5 procent. Den svage vækst viser sig også i antallet af ansatte i de 26 virksomheder, som er faldet med ca. 5 procent.

I øvrigt er branchen lige nu præget af konsolidering – opkøb og sammenlægninger. Superfos er blevet solgt af kapitalfonde til den britiske koncern RPC, og den svenske SCA-koncern har solgt sin danske emballagedivision, som engang for længe siden hed Danapak, til den ligeledes britiske koncern DS Smith.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 26 største virksomheder indenfor kategorien "papir, plast og emballage". Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende 26 virksomheder:

Abena Holding, Schur International Holding, Glud & Marstrand, Hartmann, DS Smith Packaging Denmark, Færch Holding, SP Group, Smurfit Kappa Danmark, Elopak Denmark, Inter Primo, Multiline, Amcor Flexibles Denmark, CC&CO, Papyrus, Dalum Papir, Schades Holding, Tetra Pak Hoyer, Ardagh Glass Holmegaard, Plus Pack, Dansk Træemballage Holding, Trioplast Nyborg, RPC Superfos, Danapak Flexibles, Trelleborg Sealing Solutions Helsingør, Klimax og Plast Team.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere