Del : SMS

Crowdsourcing bliver voksen

Starbucks Coffee
Starbucks og Dell er to klassiske eksempler på crowdsourcing. Foto:

En ny form for outsourcing breder sig: crowdsourcing. Virksomheder bruger internettet til at trække på massernes ressourcer. Det er en dynamisk model, er til gengæld kræver risikovillighed hos virksomhederne.

Hvorfor nøjes med at trække på egne ressourcer, når internettet giver mulighed for at nå så meget mere? Det er  loso en bag crowdsourcing, hvor masserne leverer input til virksomhedens eksperter, for eksempel til innovation og ideudvikling.

To af de klassiske eksempler er Starbucks og Dell. Kaffekæden lavede et fællesskab online, My Starbucks, hvor kunderne kunne komme med gode ideer til forretningen. Det væltede ind med forslag, som brugerne selv bedømte via afstemningssystemer.

Dell Ideastorm er en hjemmeside, hvor computerproducenten inviterer brugerne til at komme med ideer til nye produkter eller andre forbedringer. Dell styrer diskussioner og afstemninger, ligesom man selv deltager i ideudviklingen.

Nu er det ikke nyt at bede om forslag fra kunderne, men teknologien gør hele forskellen, siger forfatteren Peter Svarre, der er ekspert i forretningsmodeller og sociale medier.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere