Del : SMS

Computer og elektronikspecialister trives

B&O
Foto:

De virksomheder, der har noget særligt at byde på, kan også høste særligt store overskud. Det viser en gennemgang af de seneste to årsregnskaber af de 24 største virksomheder, som producerer computere og forbrugerelektronik.

En række ganske forskellige selskaber udgør til sammen en branche, som er præget af fortsat mådelig fremgang og mådelige fortjenester. Det største selskab er fortsat og ubestridt IT- og husholdningselektronik- grossisten Also Actebis; nummer to er IT-infrastruktur- udbyderen Atea, og nummer tre såmænd Bang & Olufsen, som ikke behøver nærmere præsentation. Alle tre klarer sig rimeligt, og det gælder også en række mellemstore leverandører af PCer og kameraer.

Men de små specialister ser ud til at trives. Det gælder Skanderborg-virksomheden Dynaudio, leverandør af avancerede højttalere til både private og bilindustrien, og det gælder Phase One, som er et af verdens førende selskaber inden for digital fotografi.

Væksten i de 24 største virksomheder, der producerer computere og forbrugerelektronik ligger med 7 procent under udviklingen blandt Danmarks 1.000 største virksomheder taget fra Berlingske Business årlige Guld1000-analyse, mens afkastningsgraden ligger fint på niveau med Guld1000 med 7 procent. Væksten giver sig også udslag i en svag stigning i antallet af medarbejdere.

Brancheudsnittet oplever som helhed en vækst på bundlinjen på over 100 millioner kroner, og blot to af de 24 virksomheder havde underskud i 2011, hvilket er én mindre end året før.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 24 største virksomheder indenfor kategorien "computer og forbrugerelektronik". Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende 24 virksomheder:

Also Actebis, Atea, Bang & Olufsen, Arrow ECS Denmark, Tech Data Denmark, Despec Nordic Holding, EET, Triax, Philips Danmark, AudioNord International, Sony Nordic, Zyxel Communications, Garmin Danmark, Juhl Bach Holding, Dustin, The TC Group, B.D. Holding, Canon Danmark, Konica Minolta, Dell, Phase One, Ricoh Danmark, Dynaudio Holding og Comm2ig.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplysninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere