Berlingske Business

Analyse af 32 bilforhandlere og -importører

Det kører godt for bilbranchen, som på to år har oplevet en stigning i nettoomsætningen på 15 procent, mens årsresultatet er steget med 17 procent. Det viser en ny analyse lavet af Berlingske Research baseret på de tre seneste årsregnskab fra 32 af de største bilforhandlere og -importører.

Branchen for salg af biler, som inkluderer salg af personbiler, varevogne og minibusser, samt udover forhandlere ydermere omfatter leasingselskaber og importører, er kendetegnet ved at være domineret af Semler Holding samt Interdan Holding der udgør hhv. 18 pct. og 11 pct. af brancheudsnittet fordelt på nettoomsætning.

Fordelingen af overskud og underskud vidner om, at branchen generelt klarer sig pænt. Fire ud af de 32 analyserede virksomheder udviste et underskud i 2010, mens det tal var faldet til tre i 2011 og 2012. To virksomheder udviste et underskud i alle tre analyse år, mens hele 26 af virksomhederne, svarende til godt 81 pct. realiserede et positivt resultat i hele analyseperioden. Det til trods har branchen været under stort pres de seneste år, især forhandlerne har måtte justere deres forrentning, for fortsat at kunne levere positive resultater.

Køb analysen nedenfor og se alle detaljer.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen