Berlingske Business

Analyse af 30 danske hoteller

Hotelbranchen har som følge af den økonomiske krise haft nogle hårde år. Dette skyldes den generelle økonomiske tilbagegang, men også, at der har været en kraftig vækst i branchens kapacitet. Adm. direktør i brancheforeningen Horesta, Katia K. Østergaard, nævner at kapacitetsvæksten de seneste år har været på 20 pct., hvilket har haft en negativ indflydelse på indtjeningen. Katia K. Østergaard fremhæver, at udviklingen i branchen de seneste år har været positiv, og at man sidste år havde rekord mange overnattende gæster. Dette fremgår også i Berlingskes analyse af branchen, hvor resultatet efter skat de seneste tre år er vokset fra 4 mio. kr. til 74 mio. kr.

LAVE AFKAST

Ser man på afkastgraderne viser der sig også her en forbedring de seneste tre år. Egenkapitalforrentningen er vokset fra 1 pct. til 2,9 pct., og afkastningsgraden er vokset fra 2,0 pct. til 2,7 pct.. Selvom der altså er tale om en forbedring, ligger disse tal dog stadig lavt. Sammenlignes afkastningsgraden med Berlingskes GULD1000- analyse over de 1000 største danske virksomheder målt på nettoomsætning, så ligger afkastningsgraden her på 7,1 pct. hvilket er væsentlig højere end i hotelbranchen.

Køb adgang nedenfor og læs hele den 13 siders lange analyse. Download analysen direkte fra siden efter gennemført køb


Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen