Berlingske Business

Analyse af 19 el-selskaber

Analysen omfatter 19 selskaber, som alle er en del af Berlingske Business Magasins GULD1000, et særnummer med de 1000 mest omsættende virksomheder i Danmark. Fælles for selskaberne inkluderet i analysen er, at de har transport af og handel med el som en væsentlig hovedaktivitet.

For flere af selskaberne gælder dog også, at de tjener penge på andre aktiviteter som energirådgivning, service, investeringer i vedvarende energi og handel med andre energirelaterede produkter, eksempelvis gas. De dominerende aktører i brancheudsnittet er SEAS-NVE og Syd Energi. Disse to selskaber har tilsammen en markedsandel på knap 36 pct. målt på aktivmasse.

De fem største virksomheder udgør 66 pct. af brancheudsnittet. El-sektoren har sammen med resten af samfundet også kunne mærke finanskrisen, siger Anders Stouge, vicedirektør for Dansk Energi. Han fortæller, at branchen står midt i en kæmpe omvæltning i EU. Denne omvæltning kan tilskrives den kraftige udbygning med vedvarende energi og det store fokus på energieffektivitet i EU. De 13 største energiselskaber i Europa har, jævnfør Dansk Energis artikel "Europas energiselskaber i massiv forandring", fordoblet deres R&D-udgifter fra 925 mio. EUR i 2003 til 1757 mio. EUR i 2012.

Køb adgang nedenfor og få øjeblikkelig adgang til hele analysen.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen