Berlingske Business

Årets CFO

I tolv år har han svunget regnestokken i Carlsbergs finansielle afdeling, og CFO Jørn P. Jensens fingeraftryk sætter sig efterhånden i de fleste hjørner af virksomheden. Under sig har han 20.000 medarbejdere, og på visitkortet står viceadministrerende direktør og koncernøkonomidirektør. Med ansvar for alle dele af forretningskæden bortset fra salg og marketing er han indbegrebet af den moderne, udvidede CFO-rolle.

Jørn P. Jensen er “Årets CFO” på baggrund af exceptionelle resultater hos Carlsberg og topkarakterer inden for kriterierne “forandring og transformation” samt “lederskab og organisation”.

Juryen har lagt vægt på, at han som CFO har haft en stor rolle i en særdeles afgørende del af Carlsbergs historie. Tiden siden Jørn P. Jensens tiltræden hos Carlsberg i 2000 har været præget af løsrivelsen fra norske Orkla og Carlsbergs overtagelse af Scottish & Newcastle sammen med Heineken.

Sammen med Carlsbergs CEO Jørgen Buhl Rasmussen planlagde han overtagelsesprocessen time for time.

“Jeg er naturligvis meget stolt af at blive kåret som Årets CFO. Det er altid rart at se, at nogen påskynder den omfattende transformation, vi har været igennem i de sidste mange år. Jeg må jo straks påpege, at der er et stort hold bag Carlsbergs udvikling i de seneste år,” siger Jørn P. Jensen og fortsætter:

“Den slags arbejde er jo ikke noget, man gør for at vinde priser. Det er noget, man gør, fordi det er et utroligt spændende arbejde, og fordi man mener, det er det rigtige for virksomheden og for aktionærerne.

” I Jørn P. Jensens tid i Carlsberg har forandringen og kompleksiteten været på et usædvanligt højt niveau. Carlsbergs omsætning har udviklet sig fra, at næsten halvdelen lå på det danske marked, til at 97 procent i dag ligger på internationale markeder og blot tre procent på det danske marked.

Juryen anerkender også, at prisen som Årets CFO hænger tæt sammen med netop den forandringsproces, som vil fortsætte og skabe nye udfordringer. Prisen gives for Jørn P. Jensens evne til at tackle denne forandringsproces. Juryen er overbevist om, at det er en kraftfuld egenskab, også selv om fremtidige resultater i virksomheden kan udvikle sig i mange retninger.

“Alle de nominerede kandidater kommer fra virksomheder, der i de sidste fem-ti år har undergået store forandringer. Kompleksiteten i Carlsbergs rejse siden 2000 er voldsom. Den indeholder alt fra break-ups til store opkøb. Det afkræver dyb respekt, og her har Jørn P. Jensen spillet en væsentlig rolle,” siger Vagn Sørensen, formand for TDC, KMD og FLS og medlem af juryen bag Årets CFO.

Køb adgang til specialrapporten neden for.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen