Del : SMS

Tvangsauktion kan ramme alle

Rolf Ledertoug - PLUS
"Det vigtige, hvis man er på vej ud i uføre er, at få gang i en dialog med bank og realkfredit. Jo før man tager fat, desto nemmere er det ofte at finde en løsning," lyder rådet fra advokat Rolf Ledertoug fra Advodan. Foto:

På spanden. Advokat Rolf Ledertoug møder ofte familier, der er helt på spanden og ved at ryge ud over den økonomiske afgrund. Det er danskere fra alle lag i samfundet, der med mellemrum rammes af økonomisk syge og er i fare for at gå på tvangsauktion.

Det er høj som lav, fattig og rig, tyk og tynd, som ender på en trist tvangsauktion, efter at have kæmpet med regninger og rykkere fra realkreditten, knirkende rudekuverter, som giver søvnløse nætter, og uforudsete regninger, der dumper ind ad postkassen.

Advokat Rolf Ledertoug fra Advodan i Glostrup er specialist på området og siger, at den klassiske tvangsauktion handler om familier, der har købt en for dyr bolig, eller som har brugt store summer af lånte penge på istandsætninger, hvorefter deres indtægt dykker på grund af arbejdsløshed eller skilsmisse.

»Men der er også en del, som går ned med deres virksomhed, eller som ganske enkelt har lånt og brugt for meget, og som derfor får problemer med at betale de løbende terminer til boligen,« siger Rolf Ledertoug.

 Sådan slipper du af med din gæld

Realkreditten begynder relativt hurtigt, efter at de første regninger ikke er betalt, at sende første, anden og tredje rykker. Bliver regningerne efter dette ikke betalt, går sagen videre til først inkasso og så fogedretten, hvor boligen sælges ved hammerslag til højestbydende. Det er ofte én eller flere millioner kroner under, hvad folk skylder i boligen. Så mange ender med en stor personlig gæld, som er svær eller nærmest umulig, at slippe ud af for de fleste.

En møllesten om halsen

Der er en forældelsesfrist på gæld, der hedder ti år. Men hvis realkreditten efter den tid gør et nyt krav gældende, forlænges perioden. Så mange kan let ende med en gæld på flere millioner kroner, en sortlistning i RKI Kreditinformation og en møllesten om halsen, som sætter dem skakmat på fremtidens boligmarked eller andre steder, hvor der er brug for at låne penge.

»Men det vigtige, hvis man er på vej ud i uføre er, at få gang i en dialog med bank og realkredit. Jo før man tager fat, desto nemmere er det ofte at finde en løsning,« siger Rolf Ledertoug.

 Kan en låneomlægning betale sig for dig?

Kan tvangsauktionen ikke undgås, er en senere gældssanering en mulighed, men den kræver, at man lever under meget beskedne forhold i en del år fremover. Så selv det at få en gældssanering kan være en svær og vanskelig beslutning, oplyser Rolf Ledertoug. Sidste år gik over 5.000 på tvangsauktion.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 12 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere