Del : SMS

Så meget koster din barsel

Far med baby

Her kan du hente en beregner, der kan sætte tal på, hvor det koster dig at tage barselsorlov. Se også, hvad flertallet af danskerne mener om barsel til mænd, og hent vores artikelsamling.

En ting er, at det koster på familiens pengepung, når mænd går på barselsorlov. Noget andet er, hvis man risikerer at blive fyret, fordi man som nybagt far vil på orlov og lære sit barn at kende.

Selvom tiderne ændres, er der flere steder på arbejdsmarkedet, hvor kulturen ikke er til at mænd tager barselsorlov. Resultatet er, at moderen nærmest pr. automatik ender med at tage det meste af barslen.

Det vil regeringen nu lave om på. Fædrene skal ikke bare have retten til at tage barselsorlov, regeringen vil øremærke 3 måneders barselsorlov til mænd.

Men vil mændene - og kvinderne - overhovedet det?

I denne artikelpakke fra Business PLUS kan du læse om højtuddannede mænd, der gerne tager barsel; hvorfor ligestillingsministeren mener, at vi skal have øremærket barsel til mænd; hvordan danskernes holdning er til øremærket barsel; og hvilke argumenter, der er for og imod at politikerne blander sig i spørgsmålet.

Du kan også i de medfølgende Excel-ark se, hvad det koster seks forskellige danske mænd at gå på barsel og så kan du beregne, hvad det vil koste dig at gå på barsel, hvis du er ansat på samme vilkår som:

- En statsansat akademiker eller HK'er
- En privatansat akademiker eller HK'er uden særlige aftaler
- En privatansat HK'er eller industriarbejder med overenskomst (Dansk Erhverv/Industriens overenkomst)   

Med pakken får du:


Adgang til:

- Excel: Ark med beregninger på, hvad det vil koste seks forskelligt ansatte mænd at tage 3 måneders barselsorlov.
- Excel: Regneark, hvor du kan regne ud, hvad det vil koste dig at gå på barsel.
- Repræsentativ undersøgelse for danskernes holdning til øremærket barsel til mænd Undersøgelsen er foretaget af Gallup blandt 1.164 tilfældigt udvalgte danskere. Resultaterne præsenteres i overskuelige grafikker. (PDF, 11 sider)
- Artikelsamling om mænds barsel (PDF, 13 sider)

Artikelsamlingen indeholder følgende artikler:
- Højtuddannede mænd er vilde med barsel
- Ingeniørerne er begejstrede
- »Det mest naturlige i verden«
- Øremærket barsel kommer trods dalende tilslutning
- Artikel om danskernes holdning til øremærket barsel til mænd.
- For og imod

Du kan købe adgang til denne enkelte Business PLUS pakke for 19 kr. eller du kan købe adgang til flere guider og artikelpakker i Business PLUS i en måned eller et år for hhv. 29 kr. eller 249 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere