Del : SMS

Spørgsmål og svar

BT digital
Finanstilsynet er ude med riven efter pensionsbranchen. Jan Parner vicedirektør i Finanstilsynet. Foto:

Berlingske Business svarer på spørgsmål om flytning af pensioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

§Hvad er det, der foregår omkring de gammeldags pensioner med en garanteret gennemsnitsrente?

En håndfuld pensionsselskaber har lukket op for, at man kan få sin andel af de reserver, der bruges til at give en fast rente hvert år, med ved flytning til en pensionstype uden garanteret gennemsnitsrente. Men efter det kom frem, at andelen af reserverne ikke blev beregnet ens, er der vedtaget en lov på området, som Finanstilsynet er i gang med at udmønte i en bekendtgørelse. Det satte en midlertidig stopper for flytningerne.

§Hvad betyder det for de kunder, der allerede har flyttet opsparingen?

Ikke noget. Lovgivningen får kun effekt fremadrettet.

15BUSjan-parner.jpg

§Hvad betyder det for de kunder, der gerne vil flytte?

Når bekendtgørelsen er klar i 2. kvartal, beslutter selskaberne, om de vil genoptage eller begynde at tilbyde at få andel af reserver med ved flytning fra garanteret gennemsnitsrente. Beregningen af størrelsen bliver ensrettet, ligesom der bliver retningslinjer for det risikofradrag, der bliver fratrukket opsparingen ved flytning.

finans

§Hvad er risikofradraget ved flytning?

Hidtil er der fratrukket mellem tre og fem procent af opsparingen for at sikre de resterende kunder mod at skulle dække et kurstab, når værdipapirerne bag opsparingen skal sælges ved flytning af pensionstype. Tilsynet lægger op til, at fradraget skal være »rimeligt«, eller at værdien af depotet først er endlig, når flytningen er sket.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere