Del : SMS

Ugebrev: VK-regering gik imod konsulenters anbefaling

Daværende økonomiminister Lene Espersen valgte at gå imod anbefalingerne fra konsulentvirksomheden Rothschild, da regeringen i 2009 indførte Bankpakke II. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omfattende rådgivningsmateriale om den danske banksektor blev mere eller mindre tilsidesat, da daværende erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) i 2009 stod i spidsen for gennemførelsen af Bankpakke II.

Det skriver Økonomisk Ugebrev, der er i besiddelse af tidligere fortroligt materiale fra konsulentvirksomheden Rothschild, som fik 80 millioner kroner for at analysere den danske banksektor og komme med anbefalinger til regeringen. Disse anbefalinger blev imidlertid overhørt, og regeringen valgte at gå en anden vej.

- Fokus i Rothschilds materiale var soleklart. Skatteborgerne i Danmark skal som i alle andre lande tage sig betalt for den hjælp, de yder - også til en kriseramt finansiel sektor, skriver Økonomisk Ugebrev.

- Det, som Rothschild lagde op til, var, at indskud af hybridkernekapital i den tocifrede milliardklasse i de store børsnoterede banker skulle bindes tæt sammen med en model, hvor staten havde ret til at konvertere kapitalen til aktier efter en kortere årrække. Den såkaldte upside-model, som blev fravalgt i sidste øjeblik, konstaterer ugebrevet.

I DR-dokumentaren »Sikke en fest« afviste Lene Espersen, at upside-modellen kunne anvendes, da den diskriminerede store børsnoterede banker som Nordea og Danske Bank. Men i sidste uge kunne Økonomisk Ugebrev og Berlingske Business rapportere, at den daværende minister under et samråd med Folketingets Erhvervsudvalg fortalte, at upside-modellen var i spil til det sidste.

- Vi kunne have valgt en lavere fast forrentning med mulighed for del i upside ved eventuelle kursstigninger. Vi valgte at få en højere fast forrentning, sagde hun under samrådet.

BNB

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere