Del : SMS

Stort overskud på handelsbalancen

Dannebrog
Foto:

Eksporten viser overraskende styrke, men den samlede betalingsbalance skuffer en anelse i januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske handelsbalance viste i januar et overskud på 8,3 milliarder kroner, hvilket var mere end ventet og det største siden marts 2010. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Det sker efter en stigning i eksporten på 2,2 pct. og et fald i importen på 3,2 pct. fra december til januar. Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne et overskud på 6,1 mia. kr.

Selv om betalingsbalancen med 5,9 milliarder kroner ligger under niveauet for samme måned sidste år, hvor overskuddet var på 9 mia. kr., mener Niels Rønholdt, seniorøkonom i Jyske Bank, at tallene er udtryk for en positiv udvikling.

- Eksporttallene ser rigtig gode ud. Det blev til endnu en pæn stigning i januar, og man må sige tendensen går klart opad. Det ser nærmest ud som om, at dansk eksport lige nu er uberørt af, at europæisk økonomi går gennem en svag økonomisk periode, skriver seniorøkonomen og fortsætter:

- Men tallene er selvfølgelig nok også udtryk for en lidt bedre udvikling i udlandet. I vores seneste prognose har vi skønnet en vækst i industrieksporten i 2012 på 2,8 pct. Det er relativt lav vækst. Lige nu ser det dog ud til være for pessimistisk, skriver Niels Rønholdt i et notat.

Tallet for december er revideret til et overskud på 5,7 mia. kr. fra oprindeligt oplyst 6,0 mia. kr.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere