Del : SMS

Stive pensionsregler saboterer fleksibel tilbagetrækning

Et rigidt pensionssystem blokerer for en gradvis tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Et ekspertpanel opfordrer til at give reglerne et grundigt eftersyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

En ny rapport fra et ekspertpanel under Finanstilsynet med tidligere økonomisk overvismand Torben M. Andersen i spidsen peger på, at pensionssystemet er næsten umuligt at forstå for almindelige mennesker. Rapporten fastslår også, at systemet samtidig modarbejder lysten til at blive længere på arbejdsmarkedet. Det skriver Ugebrevet A4.

For en murer med en årsløn under 360.000 kroner kan det nærmest ikke betale sig at skubbe sit otium og blive ved med at arbejde et par år ekstra, når han har nået folkepensionsalderen. For hans pensionsopsparing bliver stort set ædt op af modregningen i de offentlige ydelser. Og skulle han overveje at trække sig delvist tilbage, ramler han ind i en mur af stive og indbyrdes modstridende regler, der gør det nærmest håbløst for ham at få overblik over sin situation.

Både den nuværende og den tidligere regering mener, at det er helt afgørende for bevarelsen af velfærdssamfundet, at danskerne bliver længere på arbejdsmarkedet. Derfor har de blandt andet hævet pensionsalderen.

Men pensionssystemet modarbejder det politiske ønske om et længere arbejdsliv, vurderer eksperterne fra Penge- og Pensionspanelet. I rapporten påpeger de en række systemfejl, der undergraver danskernes muligheder for at arbejde i flere år.

- Det er ikke hensigtsmæssigt, når vi nu gerne vil have folk til at blive længere. Der er behov for at se på det nu, siger formanden for ekspertpanelet, Torben M. Andersen, til A4.

BNB

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere