Del : SMS

Spot stressens små symptomer

Skab en åben kultur, hvor det er legitimt at fortælle, hvis man har problemer med enten opgaverne, kollegerne eller i privatlivet.

Artiklen fortsætter under annoncen
Lær de ansatte godt at kende, så du kan se, som de ændrer adfærd.

Læg især mærke til, om den ansatte:

- virker glad, smiler, eller er mere lukket end normalt.

- er mere følsom, end man kan forvente, over for forandringer og nye opgaver. Mennesker er vanedyr, så modstand mod forandring er normalt, men er reaktionerne voldsomme i forhold til ændringen, kan det være tegn på stress.

- mister fokus på arbejdsopgaverne og afleverer opgaver, som ikke har samme kvalitet som normalt. Det kan skyldes, at streshormonerne cortisol og adrenalin frigives, når en person er stresset. Hormonerne påvirker hjernen og ødelægger koncentrationsevnen og hukommelsen.

- får tunnelsyn og kun ser sine egne opgaver, mens der ikke bliver taget hensyn til eller samarbejdet med resten af afdelingen og dens opgaver.

- bliver passiv og holder op med at kommunikere - eller i overført betydning ‘spiller død’ ved ikke at gå i dialog omkring opgaverne. For eksempel hvis en ellers udadvendt medarbejder resignerer ved møderne og mod vane tier stille.

-bliver aggressiv, skændes med kolleger eller chefer.

- laver flere fejl, afleverer standardopgaver og mister kreativiteten.

- spiser foran computeren i stedet for med de andre. Er man stresset, vil man forsøge at hente tid ved at blive siddende foran skærmen. Men hvis man ikke dyrker langsomheden lidt i en pause, kommer der blot flere fejl, og det gavner ikke den faglige stolthed.

- er mere syg end ellers.

- bryder sammen, græder.

Kilde: Stress- og fysioterapeut Thomas Pape, Spine.

Svært at spore ansattes stress

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere