Del : SMS

Skats store skandalesager

Karsten Lauritzen
Her er en række af de største skandalesager i Skat fra de seneste år. Foto:

Svindel med aktieudbytter for milliarder, ejendomsvurderinger som er forkerte og slåskampe med Kasi-Jesper, som får hård kritik. Skandalesager har de senere år ramt Skat som en større lavine. Borgerne og virksomhedernes retssikkerhed ryster, og tilliden til Skat hænger i en tynd tråd. Her er en række af de største skandalesager fra de seneste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Snyd med udbytter for milliarder

ss
Sanjay Shah Foto : ART. org

I slutningen af august i år anmeldte Skat en mistanke om skattesvindel for 6,2 mia. kr. til bagmandspolitiet. Svindlen skal være sket i forbindelse med udbetaling af aktieudbytter. Det er aktionærer bosat i udlandet, der har snydt Skat for de mange milliarder kroner ved at søge om at få udbetalt udbytter på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation. Sanjay Shah er mistænkt for at være hovedmand bag svindelen

Forkerte ejendomsvurderinger

Mange danskere støtter højere boligskat
Foto : Kasper Palsnov

Rigsrevisionen kritiserede i en rapport i august 2013, at Skats vurderinger af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene er blevet handlet til. En arbejdsgruppe er blevet nedsat til at udarbejde et forslag til et helt nyt system for ejendomsvurderinger.

Bøvl med gælden

FRANCE-EUROPE-MEDIA-EURONEWS
Foto : PHILIPPE DESMAZES

Et fælles IT-inddrivelsessystem (EFI) blev i efteråret droppet. System skulle gøre det lettere for Skat at inddrive gæld fra virksomheder og borgere, men det kom aldrig til at fungere ordentligt. Det skulle have været indført i 2007, derefter 2009, men blev først indført i 2013.

RB PLUS 1, 7 milliarder beslaglagt i skattesag

Hård kritik af fremfærd

KasiJesper
Kasi-Jesper. Foto : Liselotte Sabroe

I en sag mod Jesper »Kasi« Nielsen om sponsorater af fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København truede Skat blandt andet med at gå personligt efter Kasi-Jespers mor og søster, hvis ikke han betalte en milliongæld til Skat. Skat sendte senere en undskyldning. På grund af sagen blev to medarbejdere i Skat flyttet til andre stillinger, mens to fik reprimander.

Topmodellen vandt til sidst

camilla
Model og designer Camilla Vest. Foto : BRIAN RASMUSSEN

Tidligere topmodel Camilla Vest blev frifundet i Østre Landsret i en sag om skattesvig. Skat anklagede hende for at have brugt 4,3 mio. kr. på sine kreditkort i Danmark fra 2001 til 2004. En periode, hvor hun påstod, at hun boede og arbejde i New York. I første omgang blev hun og hendes mand kendt skyldige og idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder. Landsretten kom senere til det modsatte resultat.

Fem skattechefer sendes hjem

RB PLUS 1, 7 milliarder beslaglagt i skattesag
Jesper Rønnow Simonsen. Foto : Jens Nørgaard Larsen

Som følge af skandalen med udbytte-skatten og inddrivelsessystemet blev fem skattechefer bedt om at rydde deres skrivebord og sendt hjem af Skats øverste direktør, Jesper Rønnow. Det skete, efter at Skat modtog Skatteministeriets Interne Revisionsrapport om de to sager. Det drejede sig om to direktører, to underdirektører og en personaleleder. Jesper Rønnow fik kritik af skatteminister Karsten Lauritzen (V).

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere