Del : SMS

Sjældne mineraler splitter Danmark og Grønland

Sjældne mineraler splitter Danmark og Grønland - 1
Danmark frygter blandt andet, at Grønland vil indgå et samarbejde med det australske mineselskab Greenland Minerals & Energy. Man forudser, at det om få år får tilladelse til at åbne minen i Kvanefjeld, hvorefter australierne indgår aftale med en entreprenør fra eksempelvis Kina. Det vil i givet fald udelukke andre fra at handle med eller aftage fjeldets sjældne mineraler. Arkivfoto: John Rasmussen, Narsaq Foto Foto:

Uenigheden mellem Grønland og Danmark på uranområdet breder sig nu til spørgsmålet om sjældne jordarter, erfarer Berlingske. Danske politikere fastslår, at brydning af visse sjældne mineraler er et anliggende for Rigsfællesskabet, mens Grønland mener, at de har suverænitet på området.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere