Del : SMS

Regering vil fjerne forhadt skat

SRSF-regeringen vil afskaffe den omstridte multimedieskat. V og K støtter tanken, men er spændte på, hvordan forslaget skal finansieres.

Artiklen fortsætter under annoncen
SRSF-regeringen lægger op til at fjerne den omstridte multimedieskat, så 525.000 danskere slipper for at betale skat af pc, mobiltelefon eller bredbånd betalt af arbejdsgiveren.

- Vi har ikke skat på håndværkeres redskaber, så vi finder det også helt naturligt, at vi fjerner skatten på teknologiske arbejdsredskaber. Multimedieskatten har været skadelig for fleksibiliteten på arbejdspladserne, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Jyllands-Posten.

Den daværende VK-regering indførte skatten sammen med Dansk Folkeparti i 2010 som led i en skattereform, der sænkede skatten på arbejde. Og siden har skatten - der pålægger flere hundrede tusinde danskere skat af 3.000 kroner - som omtalt af evb.dk været upopulær, blandt andet fordi mange håndværkere og andre på arbejdsmarkedet har en jobbetalt mobil for at stå til rådighed og hurtigt rykke ud til opgaver.

Læs også: Multimedieskat fik 53.000 til at droppe bredbånd

Den nye regering har ifølge Margrethe Vestager fundet 500 millioner kroner til at fjerne multimedieskatten - hvordan vil hun først løfte sløret for, når regeringen torsdag fremlægger sit forslag til finanslov.

Der vil dog fortsat være skat af fri privattelefon, fladskærme i privaten og andre dyre elektroniske apparater, slår Vestager fast over for avisen.

Finansordførerne hos begge de tidligere regeringspartier støtter som udgangspunkt forslaget, men er skeptiske over for finansieringen.

- Hvis de bare har opfundet en anden tåbelig skat for at finansiere det, så kan vi naturligvis ikke støtte det, siger Mike Legarth fra Konservative.

Allerede for en lille måned siden lød rygterne, at multimedieskatten stod for fald, når finansloven skulle strikkes sammen.

Læs også: Multimedieskatten får kniven

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere