Del : SMS

Nationalbanken: Privatforbruget står foran opsving

Nationalbanken2
Foto:

Nationalbanken vurderer i sin kvartalsrapport for fjerde kvartal, at det private forbrug de kommende år i højere grad kommer til at trække væksten i det danske bruttonationalprodukt (BNP).

Artiklen fortsætter under annoncen

- Usikkerheden om den økonomiske udvikling er blevet mindre. Det afspejler sig bl.a. i, at forbrugertilliden løftede sig i løbet af sommeren, især fordi forbrugerne ser mere positivt på dansk økonomi. Samtidig er der mere positive takter på boligmarkedet, begrunder Nationalbanken og fortsætter:

- Hertil kommer, at der er et betydeligt opsparingsoverskud i den private sektor, især i virksomhederne. Endelig understøtter det historisk lave renteniveau husholdningernes disponible indkomst.

TIL BM BOL VORESKVVARTER.SØMDERMARKSVEJ.

I forhold til sidstnævnte tilføjer banken, at nogle af de sparede renteudgifter dog givetvis bliver lagt til side for at modsvare større renteudgifter, når renteniveauet på et tidspunkt normaliseres.

Banken skønner en vækst i privatforbruget i 2013 på 0,6 pct., og at det vil stige til 1,5 pct. i 2014 og yderligere til 2,0 pct. i 2015.

Nationalbanken

 

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere