Del : SMS

Julehandlen overhaler sidste år og sætter igen rekord

Onsdag: jul
De danske forbrugere handlede for 16,5 milliarder kroner i de første 14 dage af december, og det er en stigning på 6,5 procent i forhold til sidste år. Foto:

Forbrugerne brugte deres dankort flittigt i de første to uger af julemåneden, viser en opgørelse fra Nets.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er jul, og forbrugerne svinger deres dankort, så der kommer gaver under træet og mad på bordet.

De danske forbrugere handlede for 16,5 milliarder kroner i de første 14 dage af december, og det er en stigning på 6,5 procent i forhold til sidste år.

postDK

Butikkernes omsætning med dankort nåede op på 16,5 milliarder kroner ifølge nye omsætningstal fra Nets. Det betyder, at forbrugerne brugte for knap en milliard kroner mere end i første halvdel af julemåneden sidste år.

- Det er positivt, at julehandlen er startet godt, og vi kan håbe, at tendensen holder, selv om vi kun er midtvejs i julesalget, siger markedsdirektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Omsætningsfremgangen dækker både det almindelige forbrug og merforbruget til juleindkøb.

flææsk

Meromsætningen på knap en milliard kroner svarer til en vækst på omkring 1,5 procent i forhold til julehandlen i de første to uger af december sidste år, når man tager højde for inflationen og det øgede brug af dankort frem for kontanter.

Det er gode nyheder, mener Dansk Erhverv. Også selv om det ikke er en prangende vækst.

Henrik Hyltoft vurderer, at forbrugerne måske har taget hul på julehandlen tidligere end normalt.

privatøkonom i Danske Bank

Det skyldes, at det amerikanske tilbudskoncept Black Friday 27. november resulterede i den største dankortomsætning nogensinde på en enkelt dag med et samlet dankortsalg på næsten to milliarder kroner.

- Mange har sikkert benyttet lejligheden til at få nogle gode tilbud på julegaverne, men salget Black Friday i sidste måned indgår af gode grunde ikke i opgørelsen af dankortomsætningen for de første 14 dage af december, siger Henrik Hyltoft.

pengeautomater

Dansk Erhverv forventer, at danskernes juleindkøb i år vil nå op på 8,6 milliarder kroner eller omkring 200 millioner kroner mere end sidste år.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere