Del : SMS SMS SMS
Business

Her er faldgruberne for amerikansk økonomi

 
SMS SMS SMS

Selvom bedringen i amerikansk økonomi har bidt sig godt fast, er der stadig snubletråde spændt ud, som amerikansk økonomi kan snuble i på vej mod en højere vækst. Det vurderer chefanalytiker Ulrik Bie fra Nykredit

Amerikansk økonomi har det godt. Meget bedre end for eksempel den amerikanske centralbank forventede. Det viser den seneste beskæftigelsesrapport og forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan.

Men det betyder ikke, at amerikanerne bare kan læne sig tilbage og suse ud mod solnedgangen med dollarssedlerne flyvende ud af vinduerne. Der er faldgruber, som kan bremse væksten på den anden side af Atlanten. En af faldgruberne var budgetforhandligerne, som netop er faldet i hak. En anden mulig faldgrube er boligmarkedets udvikling, påpeger chefanalytiker i Nykredit Ulrik Bie. «Førstegangskøberne er ikke med i boligmarkedet for tiden. Det er de institutionelle investorer, der driver boligmarkedet, og det er bekymrende»

Obamacare skaber usikkerhed Men også Barack Obamas stort opslåede sundhedsreform Obamacare kan blive en bremse på væksten i den amerikanske økonomi. Den skaber nemlig usikkerhed hos forbrugerne, og det hæmmer lysten til at bruge penge. «Vi har lagt en lav til moderat vækst på 2.2 procent ind i vores prognose for privatforbruget og det er jo langt under, hvad vi er vant til. Dels fordi vi ikke ser at husholdningerne svinger kreditkortet og så spørgsmålet om, hvordan Obamacare vil påvirke privatforbruget kan skabe negative overraskelser», siger chefanalytikeren

Men overordnet set tror Nykredit på væksten i USA - spørgsmålet er jo så hvor stor væksten bliver i det nye år. «Du skal tænke på, vi hæver hele tiden bunden for amerikansk økonomi. Sidste år var vi bekymrede for recessionen i USA, nu diskuterer vi, hvor høj væksten bliver», afslutter Ulrik Bie

Seneste Business TV

Topledernes Univers Se alle

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle