Del : SMS

FN-by trækker velstand til København

FN-byen
FN-byen Foto:

FN trapper gevaldigt op i København med stort nybyggeri. Det kan give vækst i danske virksomheder og skaber nye job.

Artiklen fortsætter under annoncen

FN-byen, der i disse dage åbner på Marmor-molen i Nordhavnen, bliver meget lukrativ for Danmark. På få år bliver der skabt 500 nye arbejdspladser, og millionordrer finder vej til danske virksomheder.

På lidt længere sigt vil FN-byen tiltrække flere globale virksomheder og organisationer til landet. Seks FN-organer, der er placeret i København, bliver ved projektet forenet i én bygning. Det har allerede udløst 200 arbejdspladser, og flere er på vej.Lars Hørmann, projektdirektør i FN-byen, forklarer, at FN samler flere opgaver på centrale kontorer verden over. Den store sammenlægning i København viser, at FN satser på København i fremtiden.»Væksten skal ske på to måder. De eksisterende organisationer har en naturlig vækst på måske fem-ti procent flere medarbejdere om året. Desuden er det planen at tiltrække nye FN-organisationer hertil enten helt eller delvist, og de planer er absolut realistiske.«En rapport fra Dansk Industri viser, at FN i 2010 »købte ind« i Danmark for 2,6 milliarder kroner. Indkøbene har været støt stigende i det seneste årti.Forfatteren til rapporten, chefkonsulent Marie Gad, mener, at danske virksomheder vil få flere ordrer i takt med, at FN optrapper engagementet i Danmark, hvis de formår at behandle FN-udbud som et egentligt marked.I første omgang rykker 1.000 FN-ansatte ind i byggeriet, og om et år rykker de sidste 200-300 ind.Ifølge Jørgen Jørgensen, direktør for erhvervsområdet hos EDC Poul Erik Bech, der er en af landets største mæglere, giver dette global vækst i hovedstaden.»Det betyder også meget for København, at vi kan tiltrække en så stor international organisation. Det er med til at gøre hele byen mere international og kan medvirke til at tiltrække internationale virksomheder og understøtte internationale skoler.«Vækst / 16 & ejendomme /4-5

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere