Berlingske Business
LIVE
17:57 God weekend 

Færre klager over maden

Der var færre utilfredse gæster på de de danske hoteller og restauranter i 2001 end året før. I hvert

fald oplevede Ankenævnet for hotel, restauration og turisme et fald i antallet af sager på godt 20 pct.. Mens ankenævnet

tog sig af 93 klager i 2000, behandlede man kun 74 sager sidste år.


Danske forbrugere er ellers ikke ligefrem kendt for

at være spagfærdige, når de er utilfredse med en vare eller serviceydelse. Tværtimod klager de gerne og ofte

og i det lys kan udviklingen i klagesager hos ankenævnet synes overraskende.


Her undrer man sig også lidt og kan

ikke give en entydig forklaring på udviklingen.


- Nedgangen kan selvfølgelig skyldes, at der simpelthen var færre

kunder, der havde dårlige restaurant- og hoteloplevelser sidste år.


- Men jeg vil helst tro, at udviklingen er et

udtryk for, at ankenævnet efterhånden er kendt i branchen. Man giver måske lettere kunden ret i en klage, når

man ved at man risikerer en sag i ankenævnet, siger konsulent i Forbrugerrådet, Leif Nielsen, der sidder i ankenævnet.









Garantifond

dækker

Ankenævnet blev oprettet af Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening, Horesta, i 1998.


Meningen

var, at give private forbrugere bedre muligheder for at få kompensation efter en dårlig oplevelse hos Horestas medlemmer.


I

dag kan kunder rette henvendelse og få erstatning, hvis ankenævnet giver dem medhold.


Imidlertid er det ikke alle

restauranter og hoteller, der følger ankenævnets afgørelser.


- Hvis en virksomhed i branchen bliver pålagt

at udbetale erstatning, men ikke gør det, vil Horestas garantifond udbetale pengene til kunden.









Skal være

medlem

- Men det forudsætter, at den pågældende virksomhed er medlem af Horesta og det er desværre kun tilfældet

for omkring halvdelen af virksomhederne i branchen, konstaterer Leif Nielsen.


Nægter eksempelvis en restaurant, der ikke

er medlem af Horesta, at udbetale erstatning har kunden ikke andre muligheder, end at gå til domstolene.


Derfor anbefaler

Leif Nielsen, at man på forhånd sikrer sig, at en restaurant eller hotel er medlem af Horesta, før man entrerer.




Så er man sikret en erstatning, hvis noget skulle gå galt med arrangementet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen