Del : SMS
Berlingske Business

Stormløb mod iværksætter-lån

Dobbelt så mange iværksættere søger de statsgaranterede Kom-i-gang-lån.

Artiklen fortsætter under annoncen
De danske iværksættere har det første halvår af 2010 rendt Vækstfonden på dørene i jagten på de statsgaranterede Kom-i-gang-lån. Fortsætter trenden, vil der inden sommerferien været ydet lige så mange lån som hele sidste år.

Iværksætterne har været hårdt ramt af den økonomiske krise i de seneste år. Mange har haft vanskeligt ved at få finansieret etableringen af nye virksomheder, da de ikke har kunnet stille med tilstrækkelig sikkerhed for lån i banken.

Det har fået ekstraordinært mange iværksættere og deres banker til at søge mod de statsgaranterede Kom-i-gang-lån. 81 iværksættere har allerede de særlige lån, hvor Vækstfonden på vegne af staten kautionerer for 75 procent af lånebeløb på op til 1 million kroner.

- Vi har oplevet en regulær fordobling i efterspørgslen på Kom-i-gang-lån i 2010. I regeringens erhvervspakke fra efteråret blev der afsat ekstra midler til ordningen, og det har givet os mulighed for at stille flere kautioner. I forhold til tidligere oplever vi en langt større interesse fra bankerne, som nu aktivt inddrager ordningen i deres rådgivning og finansiering af nystartede virksomheder, fortæller Rolf Kjærgaard, vicedirektør i Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Høj overlevelse

For at kunne trække på den statslige garanti skal iværksætteren modtage tilbud om rådgivning i opstartsfasen. Det kan eksempelvis være rådgivning om bogføring, moms eller virksomhedskonstruktion. Og det har tilsyneladende en positiv effekt.

- Siden ordningen trådte i kraft i 2005, har vi kunnet registrere, at hele 85 procent af de nystartede virksomheder, som har fået Kom-i-gang-lån, stadig var i live efter tre år. Overlevelsesraten for nystartede virksomheder generelt har i samme periode været 55 procent, så effekten er markant, siger Rolf Kjærgaard.

Om Kom-i-gang-lån
  • Alle banker kan uden omkostninger tilslutte sig ordningen.
  • Iværksættere kan få Kom-i-gang-lån ved at henvende sig i deres pengeinstitut.
  • Iværksætter kan opnå lån på op til 1 million kroner med en statsgaranti på 75 procent.
  • For garantien betaler iværksætteren en engangspræmie på 3 procent af lånets hovedstol. Der betales ikke nogen løbende præmie.
  • For at komme i betragtning som iværksætter skal virksomhedens CVR-nummer være mindre end tre år gammelt.
  • Vækstfonden har indgået aftaler med en række pengeinstitutter, der tilbyder Kom-i-gang-lån som led i deres finansieringstilbud til iværksættere.
  • Læs mere om Kom-i-gang-lån på www.vf.dk.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

Hør investeringsdirektør Henrik Olejasz fortælle hvor galt det i virkeligheden står til med Italien, og om vi er på vej mod en ny EU-krise efter nej'et ved folkeafstemningen søndag:

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere