Del : SMS

De ti mest stressende job er fundet

Har du et af de ti mest stressede job, eller måske havner du i gruppen over de mindst stressende job?

Artiklen fortsætter under annoncen
Vidste du, at tapperi-pakkere og ergoterapeuter er nogle af de mest stressede job i landet? Og er du ansat som offentlig chef, ja så har du et af de mindst stressende job.

Sådan er det ifølge en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningsinstitut for Arbejdsmiljø, som har undersøgt, hvor stressede forskellige.

Stort arbejdspres, højt tempo, skiftende arbejdstider og lav indflydelse er alle store stressfaktorer. Men også job, der har med mennesker at gøre, scorer højt på stressbarometeret, skriver 24timer.

Ifølge stressforsker Tage Søndergaard Kristensen fra Det Nationale Forskningsinstitut for Arbejdsmiljø er der også andre forhold, der kan give stress:

"Hvor der er mennesker, er der mulighed for konflikter, og det giver stress. Derfor føler plejepersonale, lærere og pædagoger sig ofte stressede," siger Tage Søndergaard Kristensen til 24timer.

Top 10 - de 10 mest stressede job

1.Tapperi pakkere

2.Fysio- og ergoterapeuter

3.Plejepersonale

4.Lægesekretærer

5.Ufaglærte elektronikarbejdere

6.Folkeskolelærere

7.Bogholdere og revisorer

8.Pædagoger

9.Omsorgsmedhjælpere

10.Læger og tandlæger

De 10 mindst stressende job

1. Offentligt ansatte chefer

2. Lagerekspedienter

3. Elektrikere

4. Lager- og havnearbejdere

5. Pædagogmedhjælpere

6. Dagplejere

7. Mekanikere

8. Nærings- og nydelsesmiddelarbejdere

9. Sygeplejersker

10. Tømrere og snedkere

Kilde: Spørgeskemaundersøgelse med et repræsentativt udsnit af den danske befolkning udført af NFA. Deltagerne blev spurgt om, hvror tit de føler sig stressede, irritable og anspændte og har problemer med at sove - hvilket alt sammen tegn på stress.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere